עיצוב מטבחים

מאת: רותם ג'קסון ● 29/8/2012 09:28 ● ערב ערב 2064
השינוי שעבר המטבח בשנים האחרונות הוא ללא ספק משאת נפשה של כל אם יהודייה שאוהבת להאכיל את ילדיה ולהתעדכן איתם בין לבין. אם בעבר, נועדו המטבחים לבישול בלבד והוסתרו בחדר נפרד בבית הרי שכיום הם לב ליבו של הבית כולו, ומכאן ההשקעה המחויבת בעיצוב. כמו בקולנוע כך במציאות לא מעט דרמות משפחתיות מתרחשות בין כותלי המטבח. האם מדובר בטרנד חולף או במגמה מתפתחת?. מה צופן העתיד למטבחים?. קבלו הצצה לסירים המתבשלים על האש
עיצוב מטבחים

תמונת כתבה
עם כל הכבוד לסלון, מרכז הבית האמיתי הוא המקום בו אנו מזינים את עצמנו פיסית ורוחנית - אוכל וקרבה משפחתית. המטבח, כמו שאנו מכירים אותו כיום, הוא אחד מהחללים המרכזיים בבית, לא רק כמקום שמיועד להכנת מזון אלא כמוקד ההתרחשות המרכזי - צומת דרכים ראשי בו מתחילים את הבוקר, מעבירים בו את רוב שעות היום בבית, בין אם זה בבישול או באכילה ובין אם בשיחות נפש אל תוך הלילה. עד לפני כ- 30 שנה היה המטבח חדר ייעודי ומבודד משאר חללי הבית במטרה להשאיר את ההמולה וריחות הבישול, הרחק ובנפרד משאר אזורי המגורים בבית. כיום, כשהבישול הפך לאומנות ולאופנה בפני עצמה, הודות לתכניות הבישול עתירות הרייטינג ולסצנות הלקוחות מעולם הקולנוע, סדרות הטלוויזיה והפרסומות, עלה עוד יותר ערכו של המטבח הביתי כזירת בישול שפועלת באופן אינטנסיבי ואינטראקטיבי בחיי המשפחה. עוד משחר ההיסטוריה האנושית, ידועה משמעותה של הישיבה סביב שולחן האוכל כהזדמנות לבחון יחסים בין אנשים, מנהגים, דינאמיקות בין-אישיות, אהבות, כעסים ותהליכים תרבותיים. לכן בעידן בו הפתיחות היא מטרה מקודשת, לא מן הנמנע היה שאת שולחן האוכל המסורתי יחליף אי מרכזי עם מקומות ישיבה במרכז המטבח. התוצאה המתבקשת הולידה מרחב שהופך למקום בילוי משפחתי. בייחוד כאשר אותו אי מרכזי יכול לכלול גם כיריים ותנור ולהפוך למשטח עבודה לא רע בכלל, מה שעוזר לכם לתפוס שתי ציפורים במכה: גם לבשל וגם ליהנות ביחד. מטבחים מהווים היום אטרקציה אדריכלית ראשונה במעלה במסגרת תכנון הבית ואם פעם היו אלו הספרים בספרייה הביתית שסימלו את כרטיס הביקור שלנו, נראה שהמטבח המעוצב והמאובזר הפך לא פחות מאשר סמל הסטאטוס החדש. זאת מבלי להזכיר את חשיבותם של מטבחים במסעדות, או גני אירועים. שם ככל שבונים מטבחים גדולים יותר, כך התדמית שהמקום מקבל היא טובה יותר. זו למעשה הסיבה שאחת המגמות הבולטות בעיצוב מטבחים בשנים האחרונות היא בנייתו של המטבח כחלל פתוח שיוצר אינטראקציה עם חללים נוספים בבית והמגמה הזו לכל הדעות אינה קפריזה אופנתית חולפת אלא שינוי שהולך להישאר איתנו עוד זמן רב. המטבח הרב-תפקודי, כמו שמכנים אותו האדריכלים, של שנת 2012 ושל השנים הבאות צפוי להיות לא רק מקום שאפשר לבשל בו אלא מרחב המקיים זירה תזונתית וחברתית לצד זירה טכנולוגית תקשורתית. תופעת האינסטנט של העולם החדש והשפעת ההיי-טק החדירו למטבח שכלולים אלקטרוניים שיהפכו את המטבח שלכם (ולא בעוד הרבה זמן) ל"מטבח חכם" הפועל כמו חדר בקרה מרכזי המסוגל לנהל את הבית כולו מתוך המטבח בעזרת מסך מגע ביתי.
תמונת כתבה

עקרונות בסיסיים בתכנון מטבח

עלינו לזכור, מטבחים נועדו לשהייה ארוכה בשטחם. לא משנה אם אנו טבחים שעובדים שם כל היום, הורים שמכינים את האוכל לילדיהם ולעצמם, או אפילו רווקים, שמכינים ארוחה אחת לשבוע ומחממים את השאריות שאמא ארזה להם בשאר. בסופו של דבר, נבלה זמן רב במטבח ולכן אנו צריכים להרגיש בו נוח. לא מדובר רק בנוחות של עבודה אלא גם בנוחות אסתטית. מטבחים הם תחום רחב וגדול - לא רק ארונות עם ידיות מיוחדות ולא רק משטחי שיש או עץ מיוחדים. מדובר בעיצוב, סגנון, אופי ותכנון שחייבים להיעשות בידי מעצבים אמנים, שצריכים לדעת, כיצד לנצל את השטח הקיים באופן היעיל ביותר ויחד עם זאת, לא ליצור מצב בו המטבח מנוצל יתר על המידה, וגורם לתחושת עומס ומחנק. אין פלא, שתחום עיצוב המטבחים הפך לנדבך חשוב בתכנון הבית כולו.

תכנון מוקדם

כיום כמעט ולא קיימים אנשים שבונים מטבח באופן תעשייתי, אלא לרוב בעיצוב אישי, עם בחירה אישית של הסגנון והחומרים בהם ישתמשו בעת ייצור המטבח. לכן אם אתם עומדים בפני משימה כזו של תכנון מטבח אישי שלכם נצלו את היתרון העומד לרשותכם ושבו מראש על רשימה של כל הפריטים אותם אתם מעוניינים לאחסן במטבח אשר לפיה יישק דבר בתכנונו.
תמונת כתבה

גישה ונוחות עבודה

לפני שנכנסים לטיפול בצד העיצובי של המטבח חשוב להתייחס קודם כל לנגישות העבודה, ולפעולות הפשוטות והיומיומיות. לטובת עבודה יעילה ונוחה במטבח חשוב לארגן את כלי המטבח ומוצרי המזון בהישג יד וכמה שיותר קרוב לאזור העבודה, כך שהמבשל יוכל למקם את עצמו במרכז משטח העבודה ובסמוך לכל הפריטים שחשובים לו.
תמונת כתבה

המשולש הקדוש

על שלושה דברים עומד המטבח : מקרר, תנור וכיור. ללא שלושת היסודות הללו יאבד המטבח ממהותו ולא יוכל להתקיים. הכיריים, הכיור והמקרר הם האזורים שניגשים אליהם הכי הרבה פעמים בזמן העבודה במטבח ועל כן מיקומם מכונה בשפת האדריכלים – "משולש העבודה הקדוש" - משולש העבודה הוא למעשה קו דמיוני המחבר בין שלושת המוצרים הללו. מתוקף תפקידם כאבני הדרך המרכזיות במטבח, מן הראוי שיהיו קרובים זה לזה. אלו שיצטרכו לעשות למעלה משני צעדים כדי "לדלג" בין כל אחד מהאזורים הללו במטבח יחושו מהר מאוד מתוסכלים מחוסר יעילותה של העבודה בו ויזדרזו לבצע שינויים נוספים במטבח, שרק זה עתה הושלם עיצובו. אם תקפידו שמשולש העבודה יהיה לפי הכללים התכנוניים הבאים, לא תלכו יותר מדי והעבודה במטבח תהיה נוחה ויעילה: 1. אורך כל צלע במשולש צריכה להיות בתחום של 1.2מ’ עד ל- 2.7 מ’. 2. סכום כל הצלעות של המשולש צריך להיות קטן מ- 8 מ’. 3. אסור שצלע במשולש תקטע על ידי מכשול כל שהוא (למשל פינה של אי). *המרחקים נמדדים בין החלק הקדמי- מרכזי של כל אלמנט במשולש. *

הגודל כן קובע!

אחת מהתלונות הנפוצות ביותר של דיירים בנוגע למטבח שלהם הוא השטח המצומצם שמוקצה להכנת המזון. רצוי שמשטח העבודה שבמטבח יהיה גדול מספיק כדי להכיל את כל הפעילות הגסטרונומית המתנהלת בו. לכן לפני שאתם ניגשים למלאכת התכנון יש לקחת בחשבון את הצרכים הייחודיים של כל משפחה ומשפחה. לדוגמה משפחה שמרבה לארח, או משפחה בעלת מספר נפשות גדול, תזדקק למשטח פעולה רחב יותר. כך או כך, אם זה מתאפשר, אל תתכננו משטח עבודה שרוחבו יהיה קטן מ-65 ס"מ. חללים שגודלם נע בין 4 ל 5 מ"ר מאפשרים להציג מטבח מפואר לראווה, המורכב מיחידות אחסון, ארונות ומגירות שגודלם כמעט כפול מהסטנדרט (כיום בסביבות ה-60 ס"מ).

איכות החומרים הבונים את המטבח

לפני שנים היו המטבחים בנויים ארונות עץ פשוטים, כשבתוכם מדפים קבועים, מגרות עמוקות ולא נוחות לפתיחה וסגירה, ואולי מתקן "ששת" תלוי על הקיר. כולנו יודעים איך נראים המטבחים האלה היום - עץ מנופח ומבוקע, צירים חורקים, פינות חדות, קילופים בפורמייקה ועוד. דווקא היום, יותר מתמיד, אל תתנו ליופי לבלבל אתכם ובחרו במסלול הבטוח של עץ מלא ופרזול פנימי מקצועי בתוך הארונות. בגלל תדירות השימוש הגבוהה של מגירות המטבח חשובה מאד איכות הצירים והמסילות. כמו כן דאגו לכך שארונות המטבח יהיו ידידותיים לשימוש, קלים לפתיחה, שתהיה בהם חלוקה פנימית נוחה ומרווחת לאחסון ושליפה קלים. הרי המטבח הוא אחד מאזורי הבית היותר מתופעלים, הטכנולוגיה הטמונה בתוכו חשובה כמראהו ואולי יותר, כי המרכיבים הפנימיים הם אלה שיאריכו את ימי המטבח, ויגרמו הנאה תפעולית למשתמשים בו.

אחסון

ברוב המקרים מקומות האחסון במטבח מתרכזים בארונות התחתונים והעליונים כשביניהם עמדת העבודה וכיור המטבח, כאשר את הפריטים בהם נשתמש יותר נמקם בארונות הנגישים יותר, וככל שנרד בחשיבות הפריטים נמצא להם מקום בחלקים התחתונים והעליונים ביותר. כשלא נותר עוד מקום פנוי לאחסון אפשר לפנות אל הקירות שנשארו נקיים ועל גבם לתלות מדפי אחסון פתוחים או סגורים שלא מצריכים שטח רצפה נוסף ולא תופסים מקום חשוב. בנוסף, ניתן תמיד לרכוש עמדות על גלגלים מנירוסטה או עץ, כאלה שיכולות להתמקם בקלות באזורים שונים במטבח ולתפקד כמקומות אחסון, פינת ישיבה קטנה או כאזורי עבודה משניים.

תאורה חזקה

אחת הבעיות המאפיינות את המטבחים הישנים היא העדר תאורה מספקת במטבח. לכן בבואכם לתכנן מטבח חדש גם אם יש לכם חלון שמכניס אליו כמות מכובדת של אור טבעי, חשוב למקם במקומות אסטרטגיים גופי תאורה שיאירו באור נקודתי וחזק את משטח העבודה וגופי תאורה קלים יותר לאזורי האחסון, כך שמיקומם יאיר גם את האזורים החשוכים ביותר. נורות הלד, לדוגמה, הפכו לחלק אינטגראלי ומבוקש בעיצוב מטבחים. נורות אלה נחשבות חסכוניות מאוד ומאפשרות משחקי תאורה משוכללים ומיוחדים כמו למשל תאורת לד נסתרת, המשולבת בתוך אלמנטים מגבס אשר יוצרת משחקי אור צבעוניים ומשרה אווירה ייחודית, אותה ניתן להתאים לקונספט העיצוב. עיצוב וסטיילינג בראש ובראשונה הכרחי להתאים את עיצוב המטבח לקו העיצובי של הבית ובמיוחד לחלקו הציבורי בסמוך לסלון. המטבח הנכון חייב להיות לא רק יפה, נוח והרמוני, הוא צריך לשדר לכל מבקר - מי גר כאן: משפחה מיושבת ובורגנית, זוג אניני קולינריה שהבישול והאירוח מנת יומם כדרך קבע, או משפחה מאותגרת טכנולוגיה המבקשת ליהנות מכל השכלולים החדישים בשוק. במטבחים קטנים חשוב לשמור על גוונים בהירים כך שאם החלטתם להחליף או לצבוע את הארונות חשוב לשמור על גוון אחיד בכל המטבח גם בקירות החלל על מנת שיתקבל עיצוב שלם ואחיד. תמיד אפשר להעז בבחירת הצבעים רק קחו בחשבון שהמטרה היא ליצור חלל שהוא חסר זמן. כזה שיוכל לשרת אתכם לפחות בעשר שנים הבאות, ולכן חישבו מה אתם מעדיפים - חלל מעוצב לטווח רחוק או כזה שעיצובו יכול להימאס עליכם אחרי זמן מה. אחרי שהמטבח מוכן, כדאי תמיד להוסיף לו פריטים מעוצבים כספרי בישול שיעמדו על המדפים החדשים, שורת עציצים קטנה שיתפסו מקום על אדן החלון, ובעצם כל פריט עיצובי קטן שישלים את מראה המטבח ויוסיף מעט צבע וחום.

טרנדים בבניית מטבחים:

רובנו כנראה מודעים לכך, אך למרות זאת כדאי שנזכור - טרנדים הם תכתיבים חברתיים שסופם לחלוף ולפנות מקומם לאופנות חדשות. נפילה בקסמו של טרנד חדש לעיצוב המטבח, מלא סטייל ונוטף שיק היא נפלאה, כל עוד לא פשט הטרנד הזה את הרגל. ברגע שהוא יהפוך להיות מיושן, אתם תתקעו עם מטבח שהקשר שלו למציאות הוא מקרי בהחלט. זוכרים את טרנד הקורוזיה השחרחר ירקרק ששטף את המדינה לפני עשור ונעלם כלא היה, ישנם עוד כאלו שתקועים עמו עד היום בסלונים ומטבחים. על כן עצבו את המטבח באופן שיהיה קודם כל פונקציונאלי ובחרו קו עיצובי שאתם אוהבים ויכולים לדמיין את עצמכם נשארים איתו למשך שנים רבות.

קו נקי ואלגנטי

מטבחים נקיים ואלגנטיים הם המטבחים החדשים ומאחורי הקו המהוקצע הם משוכללים, עתירי פטנטים וחידושים טכנולוגים. הטרנד בהא הידיעה שמביאה איתה שנת 2012 אל תחום עיצוב המטבחים, הוא מכשירי חשמל למטבח בשיטת ה"בילט אין" שמתאימה במיוחד למי שאוהבים את המטבח שלהם כמה שיותר נקי בעיצובו. בשיטת ה"בילט אין" כל מכשירי החשמל שמטבח סטנדרטי מאובזר בהם מוצנעים והופכים להיות חלק אינטגראלי ממערכת ארונות המטבח. כמו כן בהתאם לקו הנקי והאלגנטי של המטבח נאלצו פרזולי ידיות הארון לפרוש מקו החזית ולפנות את מקומם לפתרונות מתוחכמים אשר פותחים וסוגרים את הארונות והמגרות בלחיצה קלה, נטולת כל ידית.

צבעים סולידיים

לא צריך להיות חסיד גדול של תורת הפנג שוואי כדי לדעת שלצבע חשיבות רבה בעיצוב הבית בכלל, והמטבח בפרט. הצבעים במטבח משחקים תפקיד מרכזי באווירה שתיווצר בו. אם אתם רוצים שמטבח חלומותיכם יתיישב עם "הצעקה האחרונה" בתחום עיצוב המטבחים זה הזמן לבחור ארונות מטבח בגווני צבעים סולידיים יותר כמו אפור, חום בהיר או צבע קרם. הצבע הבהיר הופך את המטבח לניטראלי ומשתלבים בו יפה זכוכית, אלומיניום ועץ אלון. מי שלא ממש מתחבר לכיוון הזה יכול ללכת על הצבע השחור, שזוכה גם הוא לפופולאריות בעיצוב מטבחים השנה.

אריחים מעוטרים

דווקא בזכות הטרנד המתחזק של הצבע הבהיר ששולט במטבח, רואים יותר מטבחים ססגוניים משולבים באריחים מעוטרים, בין אם בתור שטיח מעל הכיריים, על הרצפה או על הקיר מעל משטחי העבודה.

הקאמבק של הפורמייקה ועבודות האומנות

בגזרת החומרים ישנם חידושים מפתיעים וכמעט הכל הולך כאשר הפורמייקות חוזרות לככב כחיפוי לארונות המטבח, בצבעים נועזים וברמות גימור שונות. בנוסף גם חיפויי זכוכית, חלקם מעוטרים בדקורציות מיוחדות, חיפויי אלומיניום, פורנירים וקוריאן (חיפוי משטח סינטטי). עם זאת, ניכרת גם מגמה של חזרה לתקופת הרנסנס שזוכה לעדנה מחודשת במטבחים החדשים בדמות עבודות אמנות במלאכת יד ותשומת לב לפרטים הקטנים ביותר. הטרנד כולל הדפסים כחיפויי קיר, כיסאות אוכל בסגנון אנגלי מרופדים בקטיפה בטכניקת קפיטונאז' והדפס מונוגרמה (אותיות). הדפוס הדיגיטלי ככלל חדר לאחרונה לענף הבנייה בסערה גדולה. בזכות פיתוח טכנולוגיות סריקה והדפסה ועבודה עם חומרי צריבה ייעודיים ועמידים, אפשר היום "להדפיס" כל עיטור או תמונה שנחפוץ, על גבי עץ, פורניר, פורמייקה, אריחי פסיפס, קרמיקה וזכוכית. הדפסות של עיטורים ותמונות על גבי ויטרינות בדלתות המטבח, כמו גם על גבי דפנות הפורמייקה הגלויות או על משטחי העץ של האי, הפכו לטרנד עכשווי ומבוקש.

המטבח הירוק

המגמה האקולוגית פרצה לשוק זה מכבר והיא כאן כדי להישאר. העיצוב הירוק במטבח בא לידי ביטוי בעיצוב מטבחים ידידותיים יותר לסביבה, שבנייתם כוללת שימוש בחומרי גלם טבעיים כמו ארונות עץ ובמבוק, משטחי רצפה עשויים מגומי ממוחזר, גימורים שעשויים מחומרים טבעיים ולא רעילים ושלל טקסטורות שנכנסות אל המטבח בהשראת מים, חלוקי נחל, מחצבי אבן ודיונות של חול . המטבחים המעוצבים עושים שימוש בעץ מעובד בגימור גס, בעיקר בעץ אגוז או אלון, חזיתות ארון בדוגמת משטחי "בוצ'ר", שיוצרות יחד מרקם רנדומאלי שאינו מסודר (כי כך זה בטבע), ובלכות טבעיות המבליטות את גוון העץ הטבעי. במקביל, מקובל לרכוש גם מתקני מטבח שצורכים פחות אנרגיה, להתקין חסכמים על ברזי המטבח ולהקצות מקום בתכנון המטבח למחזור של ניר, בקבוקים ופלסטיק.

מטבחי הנירוסטה

אומרים ש"דבר טוב לא מחליפים" וזה אולי מה שמסביר למה מטבחי הנירוסטה ממשיכים להיות להיט גם השנה. אותם מטבחים שכוללים חלקים שמורכבים מנירוסטה, בין אם אלו ארונות המטבח, משטח העבודה של המטבח ואפילו מוצרי החשמל שכל מטבח מאובזר בהם – מצליחים לא לאבד מהרלוונטיות שלהם והרבה כנראה בזכות המראה הנוצץ, הסטרילי והיוקרתי שלהם שמוסיף לבית נופך של ייחודיות ומודרניות. יחד עם זאת, מבחינה עיצובית רצוי לא להיסחף יתר על המידה עם אלמנטים מנירוסטה. שילוב מוגזם של נירוסטה במטבח עלול להקנות למטבח מראה רועש וגועש מידי וליצור תחושה שהוא קטן יותר. הנירוסטה לא אמורה "להשתלט" על המטבח, אלא להתמזג בו כך שהיא תיתן לו דגש ותבליט אותו. במילים אחרות, בהכנסת הנירוסטה אל מרחב המטבח, שמרו על איזון נכון ביניהם לבין צבעים וחומרים אחרים שישולבו בו.

היי טק על האש

דווקא המודעות הגוברת לשמירה על הסביבה והצורך בצמצום שימוש בחשמל הייתה זו שהאיצה את התפתחות הטכנולוגיה גם לכיוון המטבח. כמובן שגם אם בסלון ובחדר השינה הטכנולוגיות הופכות להיות נחלת הכלל, אין סיבה שהמטבח יהיה מקופח. אלא שמסתבר שבישראל, כניסתם של מוצרים חכמים למטבח עדיין לא תפסה תאוצה. למרות שיצרניות טכנולוגיה מובילות כבר מייצרות מוצרי קונספט ומשרטטות את המטבח החכם האולטימטיבי - הביקושים למוצרים עדיין נמוכים והציבור הישראלי מעדיף לאבזר יותר את הסלון ואת חדרי השינה במוצרים חכמים, לפני שהוא נכנס למטבח. עבור רוב הישראלים מסכי טלוויזיה מוסתרים הנשלפים לצורך צפייה במטבח, זו פסגת ההיי טק בשלב זה, בשעה שקשה להתעלם ממה שיש לטכנולוגיה העולמית להציע בתחום המטבחים. התקווה של היצרניות היא שהמגמה תשתנה, במיוחד בתקופה שבה נבנים יותר בתים חכמים, וכי בסופו של דבר, הטכנולוגיות המתוחכמות לא יהיו רק נחלתו של האלפיון העליון.

לפניכם כמה מהשכלולים שיאבזרו את מטבחינו בעתיד הלא רחוק

מסכי מגע ושולחן אוכל ייעודי - מיקרוסופט, למשל, רואה את עתיד המטבח בעיקר במסכי מגע, שיאפשרו שליטה בכל המוצרים הממוקמים בו. כך, על-ידי לחיצות כפתור ובפקודות קוליות, נוכל לבקש מהמערכת לבדוק אילו מוצרים נמצאים במקרר לצורך ארוחת בוקר, תוך כדי בדיקת מזג האוויר. בחברת פיליפס, מוצר הקונספט המוביל מתרכז בעיקר בשולחן האוכל, שמכיל את רוב היכולות החשובות בתפעול החדר. כמו למשל כיור שמשלב כפתורי מגע המוטמעים בתוך השולחן, שמחליפים את ידיות הברז המוכרות. הפעלה של הברז מתבצעת באמצעות מעבר עם היד על כפתורי המגע, שמאפשרים לשלוט אף בטמפרטורת המים (כולל חיווי על המעלות). שילוב אחר בשולחן הוא טוחן אשפת מזון, שמפרק את הזבל לקוביות פסולת אורגניות שאפשר לפזר בגינה בתור דשן. יכולת נוספת היא המשטח החכם, המזהה מכשירים המונחים על השולחן. למשל, חימום של קומקום או כוסות קפה. כרגע מדובר רק במוצרי קונספט, ובפיליפס מקווים שרוב הטכנולוגיות האלו יגיעו לשוק בתוך 3 עד 5 שנים. חברת HP מייעדת את סדרת מחשבי המגע השולחניים שלה, IQ500, למטבח. דגמי המגע משלבים מסך בגודל 19 אינץ' עם הגנת זכוכית, אותה אפשר לנקות בקלות. כמו כן, המסך כולל ממשק מדיה המופעל באמצעות מגע ובאמצעות מקלדת וירטואלית. בעזרת מערכת המדיה אפשר לכתוב פתקים לכל בני הבית, במקום להדביק אותם על המקרר וגם לשמור מתכונים של מאכלים שונים. המחשב כולל גם כניסת טלוויזיה לצפייה משפחתית במטבח וחיבור לאינטרנט שמאפשר לחפש מתכונים און ליין. המקרר כמרכז מדיה - חברת LG מציעה בישראל מקרר עם צג טלוויזיה בגודל 13 אינץ', כולל חיבור לממיר של הכבלים או הלוויין וגם שלט רחוק ורדיו FM. גם חברת Haier משדרגת את המקרר שלה ותחל לשווק בשבועות הקרובים את המקרר מדגם AFT-630IX, המציע מסך המשלב מצלמת וידיאו. בעזרת מסך זה, אפשר להקליט הודעות וידיאו לבני המשפחה ולהיפטר מהפתקים. כמו כן באמצעות מסך המגע ניתן להתחבר למערכות תקשורת בבית, כמו אינטרקום, כך שאפשר יהיה לראות במטבח את האדם המחכה לנו ליד דלת הכניסה. מיקרוגל קורא ברקודים- בארה"ב, סמסונג מציעה מיקרוגל, היודע לזהות ברקודים של מוצרי מזון שנקנו מרשתות מזון מסוימות. לאחר שהברקוד נסרק, המיקרוגל יודע לחמם את המוצר בהתאם להוראות היצרן, ללא שום פעולה מצד המשתמש. ברזים חכמים - חברת אלוני מציעה את הברזים של "גוליילמי", בברזים אלו מותקנים חיישנים הבודקים את חום המים וצובעים אותם בתאורה מתאימה - מים קרים יהיו בכחול ומים חמים באדום. חברת WOLF מציעה תנור עם מגירות חימום ששומרות על חום וטריות המזון ל-36 שעות לאחר הבישול. למגירות יש מד-טמפרטורה הניתן לכיוון, כך שאוכל לח יישאר כזה וגם אוכל פריך לא יישנה את מצבו. אי נשלף- מטבח "הגל החדש" הוא אי עשוי חיפוי קוריאן עולה ויורד בלחיצת כפתור ומשמש כבר ושולחן אוכל כאחד. ארון הנפתח למטבחון עבודה שלם עם בוצ’ר בלוק נשלף ומדפי כלים או מוצרים. אביזר נוחות נוסף שמקל על תפעול האביזרים החשמליים הוא שלט רחוק שבאמצעותו ניתן להדליק את קולט האדים האינטגראלי המושתל בתוך השיש ואפילו שלט ששולף מן השיש מדפי אחסון או מסך טלוויזיה שמסתובב ב-360 מעלות (וניתן לצפות בו גם מן הסלון).


רוצים להיות מעודכנים 24/7? הצטרפו לקבוצת הווצאפ של חדשות ערב ערב באילת

חדשות אילת והערבה - יום יום באילת

 

 

תגובות

הוסף תגובה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה לתנאי השימוש