פרסומת
דלג

שוק דגים - חגיגה יוונית בחוף אלמוג

מאת: אביבה דקל ● 23/6/2014 18:08 ● ערב ערב 2065
אם חלמתם פעם לנסוע ליוון וליהנות 'עד- לא- ידע' מדגים ופירות ים בנמלי הדייגים שבכפרים הקטנים - במסעדת 'שוק דגים' בחוף אלמוג באילת תוכלו להגשים משהו מהחלום הזה מבלי לרכוש כרטיסי טיסה ולארוז מזוודות.
שוק דגים - חגיגה יוונית בחוף אלמוג

שימי אילוז רכש לאחרונה את מסעדת 'סברסט', אותה ניהל משך שלוש שנים, כדי להגשים חלום משלו –לפתוח מסעדת דגים ממש כמו ביוון - ושימי יודע בדיוק מה צריך לעשות וכשזה נוגע לתחום המזון ויצירת אווירה מיוחדת. ברזומה של שימי 15 שנים בענף המסעדות באילת. אחרי שניהל מספר מסעדות מהמובילות בעיר כגון: 'סנטה פה' ו'פסטורי', הקים וניהל ב- 2007 את מסעדת 'אולה' ובהמשך הקים את מתחם שלושת המסעדות 'אולה', 'רק בשרים' ו'רק דגים'. גם 'סברסט' אותה ניהל היתה, כמו כל המסעדות בהן נגע, סיפור הצלחה, אבל לשימי היה חלום - לפתוח מסעדת דגים ופירות ים עם קונספט ייחודי ויצירתי בחוף אלמוג מול ים כחול ונוף מדהים. אמר ועשה. 'סברסט' שינתה את שמה, את אופייה, את האווירה ששררה בה וכמובן את התפריט ו'שוק דגים' נולדה. הדבר היחידי המחבר את 'שוק דגים' למסעדה הקודמת הוא המיקום והנוף של ים סוף והרי אדום הנשקף ממנה. 'שוק הדגים' מעוצבת מבחוץ כמו טברנה יוונית צבועה בצבעי פסטל תכלת לבן. בתוך המסעדה מתנגנת מוזיקה יוונית מרקידה וברגע שתכנסו אליה, תדעו שאם דגים, ים תיכון ויוון זה החלום שלכם - אתם במקום הנכון. החלל הגדול הפנימי של המסעדה מחולק לשלושה - חדר VIP, היכול להכיל כ- 40 סועדים, חדר אירועים אף הוא מיועד לכ- 40 סועדים ואזור ישיבה גדול שבו יכולים ליהנות ברווחה כמאה סועדים. המפות המשובצות בכחול לבן ורשת דייגים השזורה בצדפים ואלמוגי ים המשתלשלת מהתקרה ומהקירות משרות על המקום אווירה של מסעדת דייגים בכפר יווני. את הטאץ' הסופי לעיצוב החלל הפנימי מעניקה סירת הדייגים שבמרכז האולם המרכזי. בסירת דייגים זו הפליגו דייגים אילתים במשך כ- 30 שנה במי ים סוף וכעת, כשהוצאה לגמלאות, מצאה את דרכה ל'שוק דגים' בה היא משמשת כתצוגת שוק יווני של ירקות, תבלינים, יינות ודגים טריים. האולם המרכזי נפתח למרפסת הגדולה הפונה לים ובה מחכים לכם השולחנות המכוסים מפות משובצות, עציצים פורחים תלויים על הקיר, נישה של ספות ישיבה הפונות לים - והחשוב מכל הבריזה הנושבת מן הים בכל שעות היום. ועוד לא אמרנו כלום על האוכל והאמינו לי שיש הרבה מה לומר בשבחו. ב'שוק דגים' פותחים שולחן כיד המלך. הקונספט הוא שאתם בוחרים מנה עיקרית בלבד, ואנחנו פותחים לכם שולחן שוק עשיר ללא תוספת מחיר, בשלב ראשון אתם מקבלים סלטים קטנים טובים וטעימים כגון: עשבי תיבול עם שקדים וחמוציות, חמוצים ביתיים, סלט בטטה ופלפלים, סלט עגבניות שרי ופלפל חריף, סלסת עגבניות, סלט בורגול וירקות, סלק אדום ובצל, טחינה מעולה, ובהמשך - חומוס טרי עשוי במקום, כרובית מטוגנת וסירת חציל בטחינה וצ׳ימיצ׳ורי, לחגיגת הטעמים מצטרפות פוקצ'ות חמות הנאפות במקום והכל טרי טרי וטעים - חגיגה לחיך וגם לעיניים. בין המנות העיקריות שמחיריהן נעים בין - 79 ₪ ל - 99 ₪ מבחר ענק של דגים טריים בכל צורת עשייה, מגוון מאכלי ים מובחרים - שרימפס, קלמארי, מולים, סקאלופ או קדירת סרטנים. דגי ברבוניה מטוגנים, פסטה בתוספת שרימפס קלמארי ומולים ברוטב שמנת שום ופרמזן ועוד. ארוחה מעולה במחיר במצוין. אילתים נהנים ב'שוק דגים' מהנחה של 10%. "כל האוכל מוכן מדי יום טרי טרי", אומר שימי, "אצלנו לא מגישים היום שום דבר שנשאר מאתמול". מי שעומד מאחורי המנות הטעימות הוא לא אחר מאשר שף המסעדה אנטון גלבסקי, בן 29, מוכשר להפליא, שאת דרכו המקצועית התחיל בגיל 16 כעוזר טבח במטבחים של מלונות ידועי שם בירושלים, כגון 'קינג דיוויד'. בגיל 18 התגייס לצבא ואחרי השחרור, הדרים לאילת. התחנה הראשונה שלו הייתה במלון 'שרתון מוריה' ומשם - למטבחים של שף פיטר הומל במלון 'הרודס'. היה שף סוסייר של מסעדת 'לורנס' ומאוחר יותר לקח חלק בהקמת מסעדת 'רק בשרים' וניהל מטבחים של רשת 'קפה קפה' בצפון ובמרכז וגם פתח מסעדה משלו וכיום הוא שף המסעדה 'שוק דגים' ומכין מטעמים נימוחים בפה להנאת הסועדים במקום. ואם אתם לא במצב רוח לארוחה מלאה, הזמינו את הסלטים המצוינים וכוס יין טוב, או אולי אפילו בקבוק, או בירה צוננת מהמבחר שבמקום ותפשו ראש מול הים הכחול והרי אדום. והיין במבחר גדול. החל מיין הבית בכוס או בבקבוק – אדום לבן או מבעבע מיקבי 'סגל', 'ברקן', 'רמת הגולן' ועד יינות מיוחדים כמו ברקן ריחן אסמבלאז', ברקן אלטיטיוד, קברנה סוביניון, בזלת הגולן ועוד. אז אם אתם אוהבים אוכל טוב, אוירה יוונית ים תיכונית, שירות אישי חם ולבבי, נוף מרהיב של ים סוף והרי אדום ובריזה הנושבת מהים - כדאי שתגיעו ל'שוק דגים', ושימי יפתח לכם שולחן ממש כמו ביוון. כתובת: חוף אלמוג מול מלון הריף טלפון: 08-6379830 שעות פתיחה: שבעה ימים בשבוע מ12:30-23:00 חניה יש בשפע גישה לנכים יש צילומים: רוני בלחסן חדשות אילת

בשליחת תגובה אני מסכים/ה לתנאי השימוש