טור הומיאופתיה

מאת: או-מד מדיקל ● 11/11/2015 10:59 ● מה נשמע 417
יובש ואסטמה של העור
טור הומיאופתיה

החורף במיוחד ועונות המעבר בפרט מאופיינים בתחושת יובש על העור. בעלי רגישות במערכת הנשימה (בייחוד ילדים), עלולים לסבול גם מפריחה עורית המכונה 'אטופיק דרמטיטיס' או בסלנג העממי 'אסטמה של העור'. התופעה הבלתי מוסברת הזו, עלולה להראות די מדאיגה ויכולה להחמיר עד כדי גירוד טורדני שמוביל לפציעה ודימום ומראה מצמרר של טלאים אדומים/נפוחים/מפרישים המפוזרים באזורים שונים בגוף ובעיקר בקפלים (צוואר, מאחורי הברכיים, זרועות, מרפקים, מאחורי האוזניים ועוד). הדבר הראשון אותו יש להפנים הוא שהעור והנשימה הם מערכת אחת. כאשר העור הוא האיבר החיצוני של מערכת הנשימה, לכן כל תופעה שיוצאת על העור קשורה בדרך ישירה ועקיפה למערכת הנשימה. בעיות עור מתחילות, לרוב, מאיזו שהיא חולשה פנימית במערכת הנשימה, לכן כל משחה שתמרחו לא תרפא את הבעיה, אלא רק תשתיק אותה לפרק זמן עד לטריגר הבא שיצית מחדש את התופעה. אם תתמידו במריחה לאורך זמן (בייחוד אם זה משחות סטרואידיות) תגרמו לכך שלמערכת הנשימה לא תהיה ברירה אלא להתבטא דרך האיבר הפנימי יותר- הסימפונות והריאות. לכן אל תתפלאו אם פעם הייתה לכם פריחה עיקשת שדאגתם לדכא עם משחה וכעבור זמן מה התפתחו שיעולים, ברונכיט או אסטמה. תופעת הטלאים על קרקפת הילודים הינה רמז למערכת נשימה רגישה וכל מריחת שמן וסירוק הקרקפת עד להסרה של הקשקשת שווה לדיכוי שעלול להתפרץ כבעיות במערכת הנשימה או במקרה הקל יותר כאסטמה של העור, בשלב מאוחר יותר.

הגישה ההומאופתית רואה בבעיות העור תוצאה של הפרעה פנימית, לכן אנחנו מעדיפים לטפל בתרופות פנימיות במקום להשתמש במשחות חיצוניות כאמצעי להפטר באמצעותו מפריחות העור. כל שכן יש לדאוג לריכוך ולחלוח העור כטיפול תומך בדגש על מוצרים העשויים מחומרים טבעיים בלבד.

 

טיפול מונע:

לדאוג לשימון העור על בסיס יומיומי עם אחד או יותר מהשמנים הטבעיים שברשימה למטה.

להפחית באופן משמעותי את צריכת מוצרי החלב.

להימנע ממזון מעובד, סוכר לבן, קמח לבן

לצמצם מגע כימיקלים עם העור ולעבור למוצרים אקולוגיים(אבקות ומרככי כביסה,סבון ושמפו).

להימנע מאריגי צמר, אריגים מלאכותיים ומכל דבר שיכול לגרות את העור.

טיפול הומאופתי

באופן כללי בבעיות עור מומלץ לפנות להומאופת מוסמך על מנת להגיע לריפוי מלא ולא רק להרגעה זמנית. יש כאמור, לקחת בחשבון את המצב הכללי בנוסף לגורמים התורשתיים, רגישויות וכ"ו על מנת למצוא את הרמדי המערכתית שתנטרל את התופעה.

 

במצבים קיצוניים בלבד ניתן להעזר ב-

Graphitis – עור סדוק- מבוקע עם הפרשה דבשית. מיקומים נפוצים: כפות ידיים ואצבעות ידיים. בקפלים של המרפק והברכיים, מאחורי האוזניים.

Petroleum – סדקים עמוקים, מכאיבים, מדממים. מחמיר בחודשי החורף. מופיע בעיקר בידיים ובקצות האצבעות ואצל אנשים שחשופים בעבודתם למגע עם כימיקלים(צלמים,ספרים ועוד..)

 

התכנים המוזכרים לעיל הינם חומר עיוני בלבד ואינם מספקים תחליף לחוות דעת מקצועית ולהתייעצות עם רופא.

 חדשות אילת

תגובות

הוסף תגובה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה לתנאי השימוש