ד”ר אהרון מנור

מאת: אביבה דקל ● צילום: או-מד מדיקל ● 26/10/2016 21:02 ● ערב ערב 2782
ד"ר אהרון מנור, מומחה במיילדות ובגינקולוגיה, מומחה בגילוי מוקדם של סרטן צוואר הרחם (פאפ + קולפוסקופיה וביופסיות) ● כמו כן מומחה בניתוחים גינקולוגיים הכוללים: הפסקות הריון לא רצוי, ניתוחים קיסריים וניתוחים פלסטיים של הנרתיק
ד”ר אהרון מנור

אם את חוששת מפני הרעה במצבך הבריאותי עקב תופעות כמו דימומים, כאבי בטן והפרשות וגינליות חוזרות ונשנות ואינך מוכנה לחכות לתור בקופ"ח - ד"ר מנור הוא התשובה.
ד"ר' מנור, רופא נשים בכיר מעל 30 שנה, היה אחראי חדר לידה במספר בתי חולים במרכז הארץ וביצע במהלך הקריירה שלו מספר רב של ניתוחים קיסריים, כולל ניתוחים גינקולוגיים מורכבים והפסקות הריון אותן הוא מבצע במיומנות ובמקצועיות רבה.
סרטן אברי המין הנקביים בישראל מהווה כ- 13% מכלל הגידולים הממאירים והוא מהווה את אחת הסיבות השכיחות לתמותת נשים ממחלה ממארת. הבולטים בממאירותם הם סרטן צוואר הרחם וסרטן השחלות. גורמי הסיכון העיקריים להתפתחות סרטן צוואר הרחם הם: א. התחלת קיום יחסי מין בגיל צעיר (המחלה כמעט ולא קיימת אצל בתולות). ב. נשים שקיימו יחסי מין עם מספר רב של בני זוג. ג. נשים הסובלות ממחלות מין למיניהן. סקרים בעולם הראו ששיעור המחלה גבוה יותר אצל נשים שאף פעם לא ילדו ולא הרו. כמו כן נצפתה עליה בשיעור הופעת הגידול השחלתי אצל בנות אותה משפחה. 
גידולים שחלתיים יכולים להופיע גם אצל ילדות ונערות בתקופת ההתבגרות. אחת התלונות השכיחות אצל אותן נערות היא כאבי בטן שלא נמצאה להם אבחנה מדויקת על ידי רופא הילדים, הנמשכים למרות הטיפול המומלץ. אצל ילדות ונערות מתבגרות אלה מומלץ לפנות לייעוץ גינקולוגי ולבדיקת על-קול לשלילת ממצא שחלתי. עקב הגישה הנוחה והלא פולשנית אל חלק מאברי המין, כגון העריה, הלדן וצוואר הרחם, ניתן לאבחן מצבים טרום סרטניים בהם הטיפול המיידי יכול להביא למעשה להיוותרות (הישארות בחיים) של עד 100%.
מחקרים שנעשו במקומות שונים בעולם הראו ללא צל של ספק שבדיקת פאפ המתבצעת אחת לשנה הורידה בכ- 90% את תמותת הנשים מסרטן צוואר הרחם, ובדיקה גינקולוגית תקופתית לגילוי מוקדם של סרטן השחלה העלתה באופן משמעותי את תוחלת החיים אצל אותן נשים.
לאור כל זאת מומלץ לכל אישה מרגע שהחלה לקיים יחסי מין לעבור את הסריקה לגילוי מוקדם של סרטן הרחם והשחלה. הבדיקה פשוטה לביצוע, אינה כואבת, קצרה ולא פולשנית.

 

הסריקה כוללת:

 

  1. בדיקת פאפ לגילוי מוקדם של סרטן צוואר הרחם. הבדיקה מבוצעת לאחר סיום הווסת ובה יילקח משטח מצוואר הרחם לבדיקה ציטולוגית.
  2. בדיקה גינקולוגית ידנית נרתיקית לגילוי מוקדם של סרטן הרחם והשחלות.

לאחרונה, מסתמנת בקהילה הגינקולוגית המתעסקת בנושא ספציפי זה נטייה לשלב בו זמנית את בדיקת הפאפ הרוטינית הידועה עם בדיקה קולפוסקופית. בבדיקה הקולפוסקופית נצפה צוואר הרחם תחת הגדלה של עדשה טלסקופית, מה שמאפשר לאתר מיד אזורים על הצוואר הנראים כחשודים בממאירות. אין ספק שהשילוב בין שתי הבדיקות הללו ה-פאפ והקולפוסקופיה מעלה את אחוז הדיוק האבחנתי.


ליצירת קשר, ייעוץ וקביעת תורים - נא להתקשר לטלפון 054-4555609.


חדשות אילת
 

תגובות

הוסף תגובה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה לתנאי השימוש