פרסומת
דלג

לה שף 2007 - האירוע הקולינרי של השנה

מאת: מירב לוי דיאמנט למערכת ערב ערב באילת ● ● ערב ערב 2273
קרוב ל- 500 מוזמנים הגיעו ביום ראשון בערב למסעדות 'ג'ולסון' ו'לורנס' במלון 'הרודס' בעיר והצביעו ברגליים בעד האירוע הקולינרי הראשון מסוגו בעיר שהוליד המקומון 'ערב ערב' באילת, בניצוחו של השף רונן דברת בלוך. היה זה מפגש גסטרונומי וחברתי מלהיב שחיבר בין מיטב השפים של אילת, מפרסמי 'ערב ערב' ועובדי המקומון הוותיק בעיר וכלל על הדרך תחרות מתכונים בביצועם של עובדי 'ערב ערב' שפשטו כבר משעות הבוקר על 32 מטבחים בעיר. והיו גם זוכים והבטחה לשוב ולהיפגש בשנה הבאה
לה שף 2007 - האירוע הקולינרי של השנה

היה זה אחד הערבים הנוצצים והגרנדיוזיים שלא יישכחו במהרה. אירוע 'לה שף' של 'ערב ערב' באילת, שנולד כרעיון לחגוג את 45 שנות קיומו של המקומון הוותיק והראשון בארץ, יחד עם השקת מגזין המתכונים והמסעדות של אילת 'לה שף', הוליד בסופו של דבר, בניצוחו של השף רונן דברת בלוך, בדיוק את מה שהמארגנים התכוונו מלכתחילה - אירוע קולינרי - חברתי נוצץ, מפגש ראשון מסוגו, שהפגיש תחת קורת גג את מיטב השפים של אילת. וכך, אכן היה. כולם היו שם, החל מטובי השפים של בתי המלון בעיר, דרך מנהלי מזון ומשקאות ומיטב השפים של המסעדות הפרטיות בעיר וכלה בבעלי המסעדות, שהגיעו והתרשמו בגדול מהרעיון של הערב והביצוע.

לחץ במטבח


עבור עובדי מערכת עיתון 'ערב ערב' באילת, התחילו ההכנות לאירוע כבר כמה ימים קודם. אחרי הכל, בסיס הרעיון של האירוע היה שעובדי העיתון יבשלו את המתכונים שהופיעו בחוברת 'לה שף', יחד עם השפים המקוריים, לא פחות ולא יותר, אלא במטבחי המסעדות ובמטבחי בתי המלון. כך יצא, ששפים מסוימים התכוננו לתחרות המתכונים כבר כמה ימים לפני האירוע והכניסו את העובדים בסוד העניינים. מכל מקום, עיקר ההתרחשויות התחיל ביום ראשון בבוקר, כשלראשונה בתולדות אילת, פשטו 32 מעובדי עיתון 'ערב ערב' על 32 מסעדות בעיר. למרות שמראש הובהר לשפים, כי לא מדובר בתחרות שלהם, אלא בתחרות של עובדי העיתון, אי אפשר לצפות מהעם הכי תחרותי שיש להישאר אדיש. השפים כולם נכנסו לכוננות בישול והכנה, והעובדים עברו גיבושון במלוא מובן המילה. הם לא רק בישלו יחד עם השפים, אלא גם 'חויילו' במלוא מובן המילה, וזה כולל ביגוד מטבח מלא, שכל אחד מהעובדים נדרש ללבוש פלוס כמה שעות עבודה משותפת. עבור שני הצדדים היתה זו חוויה מיוחדת, אחרי הכל, לא בכל יום נכנס אדם מן הישוב לעולם המטבחים. תוסיפו לזה צוות צילום, שעבר בין העמדות השונות וצילם את העבודה המשותפת וכמובן - שלושה צוותי שופטים שעברו בין המסעדות ובחנו את שיתוף הפעולה בין השפים לעובדי העיתון. בראש אחד הצוותים עמד, מי ששימש מאוחר יותר בשעות הערב כיו"ר צוות השופטים, השף הכל יכול, ישראל אהרוני, שביקור שלו במטבחים החסיר פעימה אצל השפים וגם אצל העובדים. בצוות אחר שימשה דוברת העירייה, דנה זנטי, כשופטת ובצוות השלישי, שימש מנכ"ל קניון 'מול הים', אילן כלימי, כשופט, כשאליו מתלווה בנאמנות יחצ"ן הקניון, חן לבון. ותארו לעצמכם כמה לא פשוט היה לעבור בין כל כך הרבה עמדות ולספוג את כל הריחות...
בערב, עברה ההיסטריה אל מטבח מסעדת ה'ג'ולסון' במלון ה'הרודס', שם הוכנו המנות רגע לפני הפרזנטציה ולפני הטעימות. על פי תקנון התחרות, נדרשה כל מסעדה להציג בתחרות מנת פרזנטציה אחת ולצידה- שלוש מנות לטעימות, כדי שהשופטים בתחרות יוכלו להתרשם לא רק מהמראה, אלא גם מהטעם. ומי שלא ראה לחץ במטבח, לא ראה לחץ בחייו. לרגע נדמה היה, כי אין מכשיר חשמלי במטבח שלא נכנס להילוך מהיר, ההיסטריה היתה בעיצומה, כששפים ועובדי 'ערב ערב' מנצחים יחד על המשימה הסופית. ראויים לציון אנשי מסעדת ה'ג'ולסון', בראשותו של השף רונן דברת בלוך, שעמדו לרשות האורחים וסייעו בכל שיכלו עם הרבה הבנה ולא פחות חשוב, הרבה סבלנות. כמעט כל המנות היו מוכנות על כני התצוגה בזמן הנדרש. מסעדת ה'ג'ולסון' היפהפייה שינתה פניה והפכה למארחת התערוכה הקולינרית. באי האירוע הוזמנו להסתובב בין המנות השונות ולהתרשם מהן, כשרק השופטים הורשו בשלב זה לטעום מהמטעמים ולציין אותם על פי סדר העדפתם, הן מבחינת המראה והן מבחינת הטעם. ומי היו השופטים? שאלתם את עצמכם, התשובה פשוטה - כל השפים שלקחו חלק בתחרות. הם כמובן הורשו להצביע עבור כל אחת מהמנות למעט המנה שלהם.
גם עובדי העיתון התבקשו להצביע בקטגוריה נפרדת ולבחור את המנה 'חביבת הקהל' שלהם.

ממשיכים להתפנק ב'סוטו'


אחרי שכולם ראו את המנות וניגבו את הריר, כי הרבה טעימות לא נשארו אחרי שהשופטים עשו את עבודתם נאמנה, עבר כובד משקל האירוע למסעדת ה'סוטו'. כאן התקיים קוקטייל חגיגי, השמפניה והיינות זרמו חופשי וכך גם הטעימות. ממש כאן כולם התחככו בכולם, שפים, מפרסמי 'ערב ערב' והעובדים, כאן גם נישאו הברכות והנאומים, כשמנכ"ל עיתון 'ערב ערב', רותם לב נועם, מודה לכל הבאים ולכל מי שלקחו חלק בהצלחת האירוע. בהזדמנות זו, העניק לב נועם לכל השפים סכין מיוחדת כמזכרת, עליה הוטבע שם המגזין 'לה שף' לצד השם - עיתון 'ערב ערב' באילת. בהזדמנות זו, קרא לב נועם לבמה להוריו, מייסדי העיתון, פועה ואיציק נועם והודה לקול מחיאות הכפיים של המוזמנים על כל שעשו עבור העיתון במשך כל השנים. האווירה היתה נהדרת, כולם נהנו, זה בדיוק היה הזמן הנכון להקרין על מסך ענק את תקציר אירועי היום במטבחים כפי שצולמו על ידי צוות הצילום של יניב כהן. עכשיו יכלו הנוכחים לראות מקרוב מה באמת עבר על עובדי העיתון במהלך שעות הבוקר.
לקינוח האירוע, הוזמנו כולם לעבור לאולם האירועים הסמוך של מלון ה'הרודס', שם נחתם הערב בהרבה צחוקים עם רמי ורד. רגע לפני חצות, לפני הפרידה, הוקראו סוף סוף שמות הזוכים:
במקום הראשון בתחרות המנות, זכתה, לבחירת השופטים, המנה - 'מגדלי שוקולה' של קונדיטוריית 'שוקולה' בניצוחו של השף קונטידור אבי עלימי. המנה, בביצועה של עובדת העיתון, עדנה רוקח, זיכתה הן את השף קונדיטור והן את עובדת העיתון בפרס יוקרתי של סוף שבוע זוגי מפנק במלון 'ישרוטל טאוורס' בתל אביב. במקום השני, זכתה המנה מאקי סלומון ואבוקדו של מסעדת 'יושידה'. המנה זיכתה את שף המסעדה והבעלים, יושי ואת עובדת 'ערב ערב', תמר רוזנבלום, בתלושי קנייה על סך 750 ₪ כל אחד בחנות 'פאזל'. במקום השלישי, בארוחת ערב זוגית במסעדת 'בוסטון פיש אנד גריל', זכתה המנה 'פנקו דניס' של 'ממלכת הדניס'. שף המסעדה, ויקטור גוטמן ועובדת 'ערב ערב', מורן מאירי, זכו שניהם בארוחות זוגיות ומפנקות במסעדת 'בוסטון פיש אנד גריל'.
בתואר המנה חביבת הקהל זכתה המנה של מלון 'דן', שהיתה אולי המורכבת והארוכה להכנה מכל שאר המנות. די בשם המנה - פילה בקר מוגש עם עדשים שחורים, כבד אווז צלוי, פטריות ואספרגוס ירוק על מצע מסוכר, כדי להבין איזו עבודה קשה עבר עובד המערכת, אלדד דיאמנט, שחבר לשף שמואל לוי, נציג מלון 'דן' בתחרות. העובד והשף זכו במנוי לחצי שנה בחדר הכושר 'לב אילת'.

מנכ"ל עיתון 'ערב ערב' באילת, רותם לב נועם, סיכם את האירוע: "אילת הפכה מעיר של מוקרמים לעיר שמושגים כמו או דה גוסטסיון ואה לה קארט אינם זרים לה. לפיכך, יש מקום להולדתה של מסורת קולינארית חדשה, שרק תלך ותתמסד משנה לשנה. בכל שנה, נזמין שף אילתי גדול אחר להפיק את האירוע היוקרתי ונהפוך את החוויה המשותפת הזו, למפגש חברי, קולינארי, שיפתח את קשרי העבודה בין מסעדני אילת".

השף ישראל אהרוני, ששימש כיו"ר צוות השופטים, הבהיר, כי נהנה מכל רגע: "אחת הסיבות שהגעתי לאירוע היא, כי אני אוהב אירועים שקשורים בתחום הקולינארי. זה היה אירוע מיוחד, היה מאורגן מאוד יפה, היו בו דברים מעניינים, אין ספק שזוהי מסורת נחמדה ומבורכת שאפשר בשנים הבאות להמשיך ולקחת אותה לכיוונים נוספים".

השף רונן דברת בלוך יוכל עכשיו סוף סוף לנוח לאחר תקופת הכנות אינטנסיבית. יום אחרי ההפקה, מסר השף דוברת בלוך: "האירוע היה מצוין, אבל חשוב יותר, הוא היה נכון. 'ערב ערב' לקחו את התרבות הקולינארית באילת כמה צעדים קדימה, ואני שמח שהיה לנו הכבוד להיות שותפים. משעות הבוקר אני מקבל טלפונים נרגשים משפים, מסעדנים ואנשים ברחוב שמודים ומשבחים על התוצאה".

תמונת כתבה
מנכ"ל 'ערב ערב', לב נועם, שף אהרוני והזוכה במקום הראשון, עדנה רוקח


האירוע התקיים בחסות: ג'נו מאיר ופטריק, 'יקבי כרמל', מועדון הקפה DANESI, שוקולד VALRHONA, 'סמירנוף', 'מיי גארדן', מועדון הכושר 'לב אילת', יגאל אלימלך ושגיא עיצובים וצוות הצילום של יניב כהן (יניב, טל ואודי).
תודות לאבי, ניסים, נועם, עידו ומאיר ממסעדות 'ג'ולסון', 'לורנס' ו'סוטו', וכמובן - למפיקים הנפלאים של הערב: השף רונן דוברת בלוך ונועם יסקי.

תמונת כתבה


הצצנו קצת אל תוך המטבחים


רצינו להביא לכם סיפורים נחמדים מכל אחד ואחת מ - 32 המטבחים בהם התמקמו ביום ראשון עובדי 'ערב ערב', אבל לכולם היה ברור שצריך לשם כך את כל העיתון אז...הסתפקנו בכמה הצצות אל כמה מהמטבחים בהם כיכבו כוחותינו

בטעם של יהודה בן יתח


צלמנו המהולל, יהודה בן יתח, הידוע בכינויו יוד, נחת כבר בשעות הבוקר במטבח של מסעדת 'בטעם של קובי' ומצא את דרכו מהר מאוד אל מרכז העניינים. כשקפצנו לביקור, היה יוד טרוד בחיתוך מלפפונים, לא לפני שדאג שהבשר כבר יגיע אל הסיר, במסגרת המנה עליה היה אחראי - בקר צלי ברוטב פטריות בתוספת ירקות ופחמימות: "שמנו את הבשר כבר בסיר, עם תבלינים ועשבי תיבול", עידכן יוד, "בינתיים, אני עוזר קצת בחיתוך ירקות".
לשאלה, כמה שעות הוא מתכוון להישאר במטבח? הודיע יהודה שזה ימשך בערך ארבע שעות און אנד אוף, כי הוא ייצא מכאן, אבל יחזור לבדוק איך מתקדמת הכנת הבשר.
יהודה מודה, כי יש לו רקע בבישול, בעיקר תבשילים ביתיים: "לכן גם התחברתי יותר למסעדה הזו, מה גם שהעדפתי לבשל במטבח כשר, כי אני לא אוכל אוכל שאינו כשר".
יהודה, שליווה בצילומיו את כל חוברת 'לה שף', מספר על החוויה שעבר: "היו מנות, ממש להזיל את הריר, ברוב המקרים הוזמנתי לטעום מהמנות, אבל עם כל הכבוד, מנות מאוד כבדות קשה להכניס לפה בשעת בוקר מוקדמת. במקרים אחרים, המנות היו מוכנות לצילום רק חיצונית, מבפנים הן לא היו עשויות מספיק, כך שיכולתי רק להמשיך לחלום על ביס". יהודה התאהב כל כך החלק מהמנות, שהוא ניסה להכין אחדות מהן בבית עוד לפני שהחוברת התפרסמה, "וגם אחרי, כמובן. היתה לפחות מנה אחת שלא הצלחתי בפעם הראשונה, אבל לא ויתרתי והצלחתי בשנייה".
קובי עצמו היה מרוצה מהרכש החדש שקיבל למטבח: "הוא אחלה עובד, כבר הצעתי לו אקסטרות, יש לו אחלה יד. המטבח זה משהו שבא מהבטן, אחרת זה לא הולך. יש בינינו כימיה מצוינת, אנחנו מגיעים מאותו רקע, מאותו סוג מטבח של אמא".
לשאלה ומה אם יוד יפתח מסעדה מתחרה? אמר קובי: "בכיף שיפתח, אני אפילו אשמח לעזור לו...".

הקוקי סאן ז'אק בנוסח מירי


מירי בלחסן, סוכנת המכירות הנמרצת בעיתון, ידועה בבישוליה הביתיים המצוינים, כמי שהגיעה מבית טוניסאי. הפעם, נחתה מירי אל מעמקי מטבח מסעדת ה'לה קוצ'ינה' במלון ה'רויאל ביץ'', כאן תפגוש ולא לראשונה במנה של פירות ים. השף רונן נאור דאג מיד לצייד אותה בביגוד המתאים, ומירי נכנסה לאווירה והעניקה לצדפות המוכרות בשם 'קוקי סאן ז'אק' שם משלה - קוקי סאן ז'אן...בין צחוק לצחוק ובין שיחות פלאפון, כי לא מירי תצליח להיפרד ולו לכמה דקות מהמרעיש הזה, היא לומדת איך מכינים את המנה- קוקטייל פירות ים. עכשיו, היא מסכמת עם השף, כי מאחר והמנה צריכה להיות חמה בזמן הטעימות, הם ישובו ויפגשו במטבח מאוחר יותר. מירי דואגת לפרגן לשף שלה: "כבר בטלפון הוא נשמע חמוד, הוא הלביש אותי איך שהגעתי, אני יודעת שזה לא נשמע טוב...אבל כל זה כדי שאכנס לאווירה. כל נושא פירות הים הוא חדש יחסית עבורי - 4-5 שנים. פעם אלו היו 'תולעים' מבחינתי ולא העזתי לטעום אותם, יום אחד במסעדת ים, עם חברה, ניסיתי וראיתי שהשד לא נורא אלא להפך, טעים וככה לאט לאט אכלתי עוד חילזון ועוד חילזון...כייף ללמוד להכין את הדברים האלו, מה שנקרא - גורמה".
השף רונן מצידון אהב מאוד את רעיון האירוע והתחרות: "עם כל כמה שזה עושה לעובדי 'ערב ערב' כיף, זה נותן לנו השפים הרבה, זה מקרב אותנו ומאפשר לנו אינטראקציה. למרות הכל, אין בינינו תחרות. אני מגיע לאירוע בלי חשש ופחד, המיקום של המנה לא משנה, העיקר הכיף וההיכרות".

כשאלדד נחת במטבח מלון 'דן'


אלדד דיאמנט, מנהל המכירות של ליין החוברות של 'ערב ערב', לא ידע מה הוא לוקח על עצמו כשנכנס למטבח מלון 'דן' מתוך מטרה לסגור מעגל עם המטבח שדאג לו לאכול בחתונה רק לפני ארבעה חודשים. בתמימותו כי רבה, נחת אלדד היישר לזרועותיו של השף אופיר קדם, שהחליט, כי המנה שלו צריכה להיות המרשימה והמורכבת ביותר בתחרות, כיאה למלון 'דן'. וכך, גם לאחר שלוש שעות במדים, לא הצליח אלדד להגות את כל שם המנה - פילה בקר מוגש עם עדשים שחורים, כבד אווז צלוי, רביולי פטריות ואספרגוס ירוק. בפני אלדד עמדו גם שני משברים: האחד, איך מסתובבים עם כובע השפים הלבן שקיבל והשני - מה עושים ארבע שעות בלי יכולת לעשן...אם לא די באלו, אלדד היה גם זה שקלט ראשון את השופט המכובד אהרוני רגע אחרי שנחת באילת, והיה צריך לענות על רשימת השאלות של השף המנוסה. אחרי שצהלת הצילומים והשופטים נרגעה, נשארו במטבח הגדול אלדד והשף שמואל לוי, להמשיך בהכנות המנה המורכבת. אחרי שלוש שעות עבודה, כשהמנה הגיעה לטעימה של השף קדם, הצביע זה על ליקויים ודרש - להכין את המנה מחדש. פה אלדד נשבר, הזכיר לחבורה בלבן שהוא אחרי הכל איש מכירות ללא כוונות להסבת מקצוע, וכאן, בערך נפרדו הכוחות. מי אמר שקל להיות שף???

מהחביתות לפילה


איליאס טולצ'ינסקי, גרפיקאי, הרווק הנצחי של מערכת 'ערב ערב', הצליח לפני שבוע בקול רעם וצלצולים להכין את העוף הראשון שלו בתנור בליווי תפוחי אדמה. האיש, שהמנות הכי קשות שהוא חתום עליהן הן חביתות, מצא את עצמו במטבח מסעדת 'ג'וזפין' יחד עם השף דורי גוז, טורח בהכנת מנה לא פשוטה של פילה בקר בכתר פטריות על מצע גרטן תפוחי אדמה. כשמדברים על מישהו שלא יודע כלום במטבח, איליאס הוא הדוגמה, ולמרות זאת, הוא גייס את כל רצונו לטובת המטרה, מרוב רצון, על הסיפתח, הוא גם הוריד חתיכת אצבע (שנשארה מחוץ למנה...) ורק כך הבין, שכשחותכים ירקות, נזהרים על האצבעות: "זה סבבה לגמרי", הוא הודיע לי, זו מנה קשה להכנה ומורכבת, אבל תכתבי שאני ממש משתדל. תראי איזה בצל קטן אני צריך לא רק לקלף אלא גם לחתוך, אז איך לא אפצע?". השף גוז היה מרוצה מתלמידו: "אתה מסתדר בינתיים, מה הבעיה?".
איליאס מתלהב מריח הגרטן תפוחי אדמה ושואל את השף אם הוא יכול לקחת את המגש הזה הביתה כדי לטפל בו בעצמו...
כשאני שואלת אותו אם הוא ינסה אחר כך לבשל את המנה לבד בבית, עונה לי איליאס: "אין לי אפילו תנור, אז אני יכול רק לחלום על זה, יש לי בקושי סיר אחד ומחבת. הלו, בית של רווק".
אגב, בסיום הכנת המנה, נהנה איליאס מלעיסתה, כי כמו שאומר גוז: "שף טוב חייב לטעום את מה שהוא מכין"...

תמונת כתבה
אליאס במטבח


מפגש פסגה של פרסים ב'ממלכת הדניס'


בבוקר יום התחרות, היה קשה לזהות את מורן מאירי. מורן, שמסתתרת בדרך כלל מאחורי מסך המחשב של מחלקת הגרפיקה, עומדת במטבח בלבוש חדש: השף ויקטור גוטמן, של 'ממלכת הדניס' עטף אותה במדי שף צחורים ואפילו חבש כובע לראשה. רק פניה המחייכות מציצות. אילן כלימי, מנכ"ל 'מול הים', שבא לשפוט, שמח לגלות שמדובר כמעט בבת משפחה, פרסיה, ממש כמוהו: "אני באה מבית פרסי, זה מקום שיש בו כל הזמן אוכל", מספרת מורן, וכלימי מסכים: "לפרסים יש את האוכל הכי טוב!". בבוקר, בשעות הראשונות של מורן במטבח, היא עדיין לא תיארה לעצמה שהמנה שלה תזכה במקום השלישי והמכובד: "אני מכינה פילה דניס עם קוסברה, לימון כבוש ופלפל" מתארת מורן. "אני מאוד אוהבת לבשל, בעיקר מאז שהתחתנתי". כלימי מציץ במשטחי העבודה, מתעניין בהרכב המנה ומצהיר על עצמו, שניסיונותיו הפרטיים בתחום הבישול יוצאים 'חבל על הזמן'.

רותי סער: גורמה אלגנטי


"תמיד כשהזמנתי כאלו מנות במסעדה, חשבתי לעצמי כמה השקעה יש במנה כזו", אמרה רותי סער, מנהלת מחלקת הגרפיקה של 'ערב ערב', שהתמקמה לה במסעדת 'פנלופה' וניצחה על הכנת מנת שרימפס ברוטב שמנת רוקפור. אבל לרותי ציפתה הפתעה: "מסתבר שזו מנה של דקה וחצי", היא סיפרה בחיוך. "זורקים הכל למחבת, מקפיצים, וזהו, לא הספקתי אפילו להתלכלך!". שתי דקות אחר כך, רותי כבר יושבת באלגנטיות על הבר ב'פנלופה' לצד שף האינסטנט צחי כהן ושולה מתוך רוטב השמנת העשיר, המעוטר בעגבניות מיובשות, שרימפסים שמנמנים. "נכון שהמנה קלה מאוד, אבל אפילו מנה קלה אפשר להרוס", אומר כהן. "דגים צריכים טיפול עדין וקצר". מה יותר קצר מהטיפול בדגים? קצב היעלמותם מהצלחת. המנה כל כך טעימה, שאי אפשר שלא לשאוב אותה במצמוצי שפתיים מהירים.

כשהיפוכונדר ומנה אורגנית נפגשים...


כבר מהצעד הראשון במטבח של זהבה בשומשום, אופפת אותך אווירת בריאות. ראובן זלץ, עורך 'ערב ערב', אורגני מבטן ומלידה, השולח ידו בבשר החי, מרגיש כמו בבית כשהוא מוקף בפטריות שיטאקי, הררי קינואה, גרעיני חמנייה וגושי טופו. ארבע נשים מכרכרות סביבו, טורחות על הכנת הקינואה, נו מה, זלץ בשטח, המבשלות במתח. לזכותו של העורך אפשר לומר, כי הוא משתדל לא להפריע ועסוק להמריץ אותן לעבודה, כשבעצם, נראה, שהוא מת לצאת לעשן. האנרגיות זורמות במרץ, וזהבה בשאנטי, מעבירה זרעים, של קינואה נו. העורך היקר, מביט בזהבה כאילו היא צמח בר: "האשה הזאת מכינה לי כל בוקר מיץ, המעמיד אותי על הרגליים". זלץ מתכוון למשקה חסות ופטרוזיליה שעליו הוא מתעקש לשלם מדי בוקר. כשהשף אהרוני מגיע לשפוט, זלץ מעיד על עצמו שהוא: "אשף הפסטה" ו"מאוד אוהב לבשל". "אני מאוד מקווה שנזכה, ושלשופטים אין דעה קדומה על טופו אורגני ושהשופטים לא משוחדים. נתנו כאן פייט, ואני מקווה שהטובים ינצחו ושהבריאות תנצח ולדרבי חוקים משלו", מכריז זלץ. אני יוצאת מהמטבח. בדרך, בזוית העין, אני קולטת את ידו של זלץ נשלחת לדגדג את זהבה ("היא מכשפה"). והיא שואגת עליו: "אל תדגדג אותי, אני מוזגת מרק רותח!!!". מי אמר שבמטבח אורגני לא יודעים לעשות שמייח?

תמונת כתבה

שתפו את הכתבה בפייסבוק