שוקולד - הגרסה האילתית
מאת: גיליון: 2360, 25/09/08

מה זה חום, מתוק, משמין, מרחיב את הנפש וגם את הירכיים, מרפא לב שבור וטעים לכולם? . שוקולד, גבירותיי ורבותיי, ועכשיו, גם לנו יש חנות שכולה על טהרת המתוק מתוק הזה . ירין כהן ודור אטיאס, שני צעירים אילתים, בהתחלה חדשה ומתוקה במיוחד


צילום: יהודה בן יתח

כבר מעל 2,000 שנה חלפו מאז גילו בני המאיה את פולי הקקאו הקסומים מהם ניתן לייצר שוקולד. התגלית המהפכנית שמקורה ביערות הגשומים של דרום אמריקה עשתה מאז כברת דרך ארוכה. השוקולד שינה טעמים, צורות ומרקמים והפך מממתק שהיה נחלתם הבלעדית והיקרה של עשירים, לנחלתם ונחמתם של ההמונים המכורים. השוקולד, הוא לדעת רבים, הסם החוקי הטעים ביותר שאפשר למצוא בשוק. מלבד אחוזי המכירות הגבוהים והתמידיים שלו, הרי שלאחרונה טענו 52% מהנשים בבריטניה בסקר, כי הן מעדיפות שוקולד על פני סקס. למה? כי "שוקולד לעולם לא מאכזב"...

אהבה בטעם שוקולד
כשחושבים על שוקולד בהקשר האילתי, מיד מתעורר הדיסוננס הבלתי נמנע: איך מחזיקים שוקולד בעיר שהטמפרטורה הממוצעת בה היא 40 מעלות בצל, והאם אין סיכוי שגם אילת תתהדר ביום מן הימים בשוקולטייר מהסוג אותו אפשר למצוא ברחובות בלגיה או פריז? ירין כהן ודור אטיאס, צעירים אילתים ושותפים לאהבה ולעסקים, החליטו להרים את הכפפה ולהביא את בשורת השוקולד לעיר, ללא מורא, ללא חשש ומגובים במיזוג מסיבי, הם פתחו החודש בשדרות התמרים, את בר השוקולד הראשון בעיר. הנה, אילת הפכה ככל הערים הנאורות בעולם, גם לנו יש חנות שוקולד, אמיתית וריחנית, כזו שצריך להכנס אליה עם שיר חדש בלב, לתת לראש להתנקות ממחשבות טורדניות על היקף המותניים, על רפיסות הישבן והירכיים המתעבות. האמת היא, שגם אם לא ממש הצלחתם לסכם ביניכם לביניכם את כל הסוגיות שלהלן, הרי שגלי הניחוח והקור המקדמים את חוטמם של המבקרים בבר השוקולד המקומי יעשה את העבודה בעצמו: בחנות השוקולד של ירין ודור, יש ריח טעים שמצטרף לעיצוב מושקע במיוחד בו מככב השוקולד: שורות שורות של פרלינים עבודת יד - פרפרים ופירמידות, תלוליות מפנקות של ליקר ואגוזים מצופים בשוקולד, טראפלס מאובקים בקקאו חום, עוגיות עסיסיות, כדורי שוקולד, פולי קפה מצופים, ליקר שוקולד וגם שלל רעיונות למתנות מקוריות על טהרת השוקולד: משחק שחמט אכיל שכל חייליו שוקולד לבן ושחור, סיר צבעוני לפונדו שוקולד, ואפילו מזרק גדול מלא בשוקולד שהצליח לשרטט מספר תסריטי זימה אפשריים במוחם של אלו שטרם התערפלו ממכת המתיקות. על החנות המתוקה אחראים ירין כהן ודור אטיאס, זוג צעיר (מאוד!) מאילת. ירין, רק בת 21 וכבר לומדת משפטים בקריית אונו (מתחילה שנה שלישית) וגם פותחת עסק חדש.
איך עושים הכל בגיל כל כך צעיר? "לא גייסו אותי לצבא מסיבות רפואיות", מסבירה ירין, "מייד נרשמתי ללימודים". מלבד הלימודים, ירין, היא בתה של לימור מ'לימור חיות'. חנות החיות המשפחתית נשקפת מחלונותיו של בר השוקולד הממוקם ממש ממול. את היזמות העסקית, ירין כבר ינקה מהבית. דור, החבר, רצה תמיד לפתוח משהו מתוק: "רציתי להיות קונדיטור, וזה הכי קרוב שהגעתי לזה".

שוקולד עושים באהבה
דור וירין רצו להקים חנות ייחודית, להתמקד בהתמחות השוקולד שאיננה קיימת באילת ולהביא את הטוב ביותר. במהלך הסיורים והחיפושים התגלגלו לחברת 'ליה' המייצרת שוקולד מובחר בעבודת יד ואף מעסיקה עובדים מוגבלים בתנאים מיוחדים, וחלק מהכנסות החברה והמכירות עובר לתרומה לעובדים הללו. "ראינו שם מקררים ותבניות ליצירת שוקולד", מספרת ירין. "כל היתר נעשה ביד, בעבודה סבלנית מאוד ובהשקעה עצומה של העובדים. זה לא שוקולד שעשתה מכונה, אלא יצירה שעובד השקיע בה את כל הנשמה והלב". הקליק עם חברת 'ליה' היה מיידי. בחודשים האחרונים, דור, ירין והאבא יגאל, נשמו אכלו וישנו את חנות השוקולד: "רצינו לפתוח לפני ראש השנה ורצנו נגד השעון", אומרת ירין. לפתיחה החגיגית, הגיעו המונים. בני משפחה, חברים ועוד מתעניינים ומכורים למתוק מתוק הזה. "אנשים נכנסים לכאן ושואלים: מה, הגענו לשוויץ? לבלגיה? מאוד מתפעלים מהעיצוב ונהנים מאוד מהטעם", אומר דור. ומה עושים עם החום? "בדיוק בשביל זה יש כאן מזגן שעובד 24 שעות ביממה ומקפיא אותנו", צוחקת ירין. ומה עושים עם החששות מפני פתיחת עסק חדש בעיר בה עסקים נסגרים חדשות לבקרים? בר השוקולד של ירין ודור נבנה על חורבותיה של מסעדה שהצליחה לשרוד חודשים מעטים והתפוגגה. "תמיד יש את החשש שאנשים לא יקבלו משהו חדש, אבל אני מאמין שאם אנשים ינסו, הם לא יעמדו בטעם ובאיכות", אומר דור.



ולא רק שוקולד אפשר למצוא בבר השוקולד, גם ופל בלגי ופנקייקים, גלידות תוצרת בית בשלל טעמים ובשילוב שוקולד כמובן, שתייה קלה וקפה, ממתקים לילדים ועוד אפשרויות מתוקות, שמשמחות את הנפש ומסכנות את מידת המכנסיים הנוכחית. לקראת החג, מציעים בבר השוקולד מגוון סלסלות ומתנות מתוקות על טהרת השוקולד. המבקרים שנכנסים לחנות לראשונה, עומדים ליד מגוון הפרלינים המושקעים ומתפעלים מהיצירתיות: "אנשים אומרים לנו שהם לא ידעו שאפשר לעשות כאלו דברים עם שוקולד", אומרת ירין, "בשבילנו זו פתיחה מתוקה מאוד לשנה החדשה".

 

 
 

תגובות
22:18 1/10/2008
יעל
1.

  • מדורים
  • מגזינים
  • ארכיונים