פרסומת
דלג

הקוקטייל שיעשה לך את הקיץ

מאת: ● ● ערב ערב 2456
שלוש סיבות למה כדאי לשתות אלכוהול בקיץ. זה טעים. זה נעים. וזה פשוט גרררר. הלכנו אצל הברמנים לשאול על להיטי הקיץ. על המוחיטו על הויסקי על הדבש ועל הוודקה אשכולית אדומה. צ'ירס.

תופעה ידועה באילת היא שיכרון הקיץ. עונה חזקה הקיץ. מאתגרת. קל יותר להתמודד עם החושניות הלוהטת מכל פינה כשיש לך איזה 'דרינק' ידידותי ביד. מומלץ לעמוד ליד הבאר להחזיק קוקטייל קפוא בטעם פירות ולהביא מבט אפלולי מהצד בתקווה שהוא משדר 'שארם' ולא את מצב הצבירה שלך שהוא שואף לרצפה.



מסתרי האורגזמה


אז מה באמת שמים בתוך הכוס בקיץ הזה? הלכנו לשאול מספר בארמנים ששמם זוחל על הרצפה על ארבע לפניהם. רגע לפני שהם שופכים אותנו בחן ובאהבה, הם מגלים את רזי השתייה הנכונה. אחרי הכול אתה לא רוצה להיתפס מזמין משהו שהוא לגמרי 'פאסה' בתוך קהל של מביני אלכוהול שירדו בצוותא על וודקה רד בול. נכון? יניב מ'בית המשקאות' ימליץ לכם על המשקאות שכדאי לכם להגיש בכל אירוע. לבילוי של לילה קייצי מול ירח מלא הוא מציע שתזמינו קוסמופוליטן " ניצחון הרוח הנשיית בטרנד עולם הקוקטיילים המודרניים. הקוקטייל מוגש בכוס מרטיני סקסית. רבים לא יודעים שהקוקטייל שלמראית עין נראה ידידותי וחלש. הוא בעצם קוקטייל עם לא מעט אחוזי אלכוהול. והמתכון: מנה וודקה ציטרון, חצי מנה טריפל סק, חצי מנה מיץ סאוור מיקס, מנה מיץ חמוציות וקליפת תפוז לקישוט". לחיי הכוח הנשיי...שלומי אבוארון מה'ריבירו' הכין קוקטייל חדש "טעמתי והוא תפס אותי" הוא אומר ומנדב לנו את פרטי המשקה "בכוס גבוהה לשים קרח עד הסוף, לסחוט לימונים ולהוסיף מנת וודקה ואפטר שוק שחור חצי מנה למלא את היתר במיץ חמוציות ולהגיש עם קש. זה קוקטייל שחובה לנסות".נדב בן ארי הברמן של 'פארק אבניו 'החליט שהקוקטייל המנצח בקיץ הזה הוא קוקטייל מרגריטה פסיפלורה קפואה שמכילה טקילה שמותזת על ברד קפוא בטעם פסיפלורה. "בקיץ המשקאות הקפואים הולכים טוב" הוא אומר. ב'פארק אבניו 'תוכלו למצוא את קוקטייל הבית שהוא "מלון דרים" בעברית: חלום מלון. שמורכב מוודקה מלון 'ואן גוך' שהיא וודקה מעולה ושמה הציורי בא לה כי מקורה בהולנד. חומרי הגלם שמרכיבים את המשקה שלפניכם קריטיים הן לטעם ולהן ל'הנג אובר' של הבוקר. אז לכו על המשובח ביותר...ובחזרה לחלום המלון: "וודקה מלון עם קצת סירופ ליצ'י ומיץ חמוציות". ומה סוד הקוקטייל הבינלאומי 'אורגזמה'? פשוט בהחלט:"ליקר קפה עם ליקר קרמל ושמנת מוקצפת". אפרופו שמות פרובוקטיביים קבלו סיפור אמיתי: בחורה נכנסה לבאר בתל אביב והברמן הציע לה קוקטייל שנקרא 'בני סלע'...ציפור קטנה ב'פייסבוק 'לחשה לנו שהבחורה ממש לא אהבה את השם...זה מה שנקרא אזהרה בגוף הסרט. לפני כשנה, השתתף בן ארי בתחרות קוקטייל ארצית שנערכה בצפון הארץ וזכה במוקדמות במקום השני עם הקוקטייל הבא: "וודקה פינלנדיה בטעם אשכולית אדומה עם קצת סירופ מנגו ו'קוואנטרו' שזה ליקר תפוזים איכותי והשלמתי את המשקה עם מיץ אשכולית אדומה". אכן קוקטייל שלעומתו סתם ערק במיץ אשכוליות מחוויר מבושה.

הקאמבק הסקוטי


נכון ש'מוחיטו' נשמע כמו משהו ששמים בממחטה? "עלייתה של דרום אמריקה על מפת הקוקטיילים הביאה אלינו את קוקטיילי הלימון שצברו תאוצה אדירה במהלך העשור האחרון". כך לדברי ברוך אברג'ל מ'בית הספר לברמנים'. "אם נשלב נענע, סוכר, לימון ורום שהוא משקה שמוכן מקנה סוכר ונצרף הגשה סקסית נקבל קוקטייל פשוט וטעים שמשתלב עם החיך הישראלי וגם עם האקלים החם".רום זה גם הבסיס ל'בקארדי' הקלאסי שיש מי שיגיד שלהוסיף לו קולה זה הדבר הנכון.על פי ברוך אברג'ל הוויסקי המשובח הישן והטוב עשה קאמבק כמו גם הבירות. "הסקוטיים בעליה. ויסקי איכותי כמו 'גלנפידך' ועוד" ובפאבי ארצנו תוכלו למצוא צעירות ענוגות שותות בירה 'גולדסטאר'. למה בירות? "כי זה פחות כואב בבוקר. ויש גם בירות בטעמי דובדבן, תפוח או חמוציות" אפרופו הנגאובר לברוך טיפים לצמצם את תופעת הבוקר שאחרי: "לאכול לפני ששותים רצוי משהו שמכיל שמן ולשתות לאט. לא למהר. הבארים נסגרים מאוחר"..איציק יואב מפאב ה'מאנקיס' מדליק אותנו עם מתכון הורס לקוקטייל הבית שנקרא 'אפטר מאנקיס' שלדבריו "עף בקיץ בלי סוף". "הקוקטייל מורכב מאפטר שוק שחור יחד עם וודקה ואן גוך 'אסאי' שזו מהדורת פירות היער של הוודקה, מוסיפים 'סאוור' שזה מיץ לימון עם סוכר כדי לתת טעם חמוץ מתוק ולסיום מיץ חמוציות. את הכול משקשקים עם קרח ומקררים חזק חזק".ועל זה גמרו פוסקינו: גרררר...יקיר אוחיון מ'המועדון' גר כמה שנים בסאותביץ' מיאמי שם המציא קוקטייל שעשירי המקום מכנים עד עצם היום הזה "יקיר ספיישל" וזה הולך ככה: "וודקה תפוח סמירנוף טוויסט גרין" ונסו להגיד את זה אחרי כמה טקילות...לוודקה הזו תוסיפו מיץ חמוציות תערובת סוואר וספרייט. יקיר מבטיח שזה "קוקטייל קייצי נדיר. אני מכין לך אותו בבאר את מזמינה עוד שלוש כאלו וזה בדוק".תהילה מכלוף הברמנית בVIEW ממליצה על קוקטייל שמורכב מוודקה עם שומבורט שזה ליקר פירות יער סמיך פלוס סאוור וקרח כתוש. עושה רושם שפירות היער ומיץ החמוציות עושות לנו טוב בקיץ הזה....רועי מה'ביטלס' יקרר אתכם עם המשקה הבא: "פסואה שזה ליקר פסיפלורה עם ליקר ליצ'י סמירנוף תפוח וסמירנוף וניל חתיכות לימון סאוור ומיץ חמוציות הכול נכנס בשייקר לכוס עם קרח כתוש ויוצא קוקטייל מטריף". תגידו מה שתגידו, קוקטייל טוב הוא זה מה שיעשה את ההבדל בין בילוי מסעיר לבין סתם עוד לילה מזיע ומהביל. ואם כבר מזיעים ומהבילים – לפחות שנעשה את זה מהסיבות הנכונות. לחיים.


כששותים לא נוהגים, רק משתזפים


ה’טרנד’ האלכוהולי הפך כבר מזמן לתופעה חברתית ידועה ומקובלת בכל רבדי החברה הישראלית.
האלכוהול הינו שותף בכיר בכל אירוע חברתי, פגישה רומנטית, יציאה לילית ואפילו קפיצה קטנה לים או לבריכה.
לצד המקובלות החברתית, כיום כבר ידוע וברור כי האלכוהול מסוכן לבריאות, באם מגזימים בצריכתו, שלא לדבר על ההשפעות ההרסניות ולעיתים הקטלניות, שבנהיגה תחת שיכרות. כמו בכל דבר בחיים, גם בעניין זה, ניתן לשתות אלכוהול ואפילו יש רופאים הממליצים על כוס יין אדום ביום. כתבה זו לא באה לעודד שתיית אלכוהול אלא לסמן סוג של ’טרנד’ חברתי, קייצי.
אז קחו כוסית, תמזגו קוקטייל, אך תמיד תזכרו, מי ששותה, לא נוהג ולא מומלץ להגזים, הכבד אתם יודעים.
להשתזף דווקא מומלץ עם כוסית אלכוהול ביד, התחושה הרבה יותר נעימה. תשתו, תבלו וקחו מונית או טרמפ הביתה.

ראובן זלץ


בשליחת תגובה אני מסכים/ה לתנאי השימוש