הכל אנשים-עניין של טעם

מאת: ראובן זלץ ● 6/4/2011 15:11 ● ערב ערב 2492
יואב הניג הוא מה שנקרא בעגה המקומית בן של... דור המשך, בן שהמשיך בדיוק מאותו מקום שאביו ז"ל, הפסיק. אטליז בצלאל (ע"ש האב), מותג עירוני בניחוח בשרי. השבוע, ב'הכל אנשים', על בשר, מסחר, לקוחות אילתים וטיפים למנגל מוצלח לקראת הפסח.
הכל אנשים-עניין של טעם

אטליז בצלאל נוסד בשנת 1957 כשבאילת גרו כ- 300 משפחות שמנו כ- 3,000 איש. לאילת הגיע בצלאל הניג, קצב מדופלם שפתח את האטליז הראשון בעיר ומאז ועד היום, מוכר האטליז בשר לתושבי העיר. יואב, הבן האמצעי, לקח את המושכות של העסק בשנת 86' לאחר שנים של עבודה ולימוד של תורת הבשר. אך יואב, חבר הנהלה בעמותת העצמאים, הוא לא רק קצב, בעל עסק, אלא יש לו דעה מוצקה כמעט בכל נושא עירוני, והוא מקפיד להשמיע אותה למרות שהוא לא אוהב את החשיפה ומקפיד על פרטיות, כמו רבים מהאילתים.

הקהל האילתי בעייתי, לא?
"הקהל האילתי הוא קהל חם ואמיתי. מצד אחד, דורש איכות ויחס חם ומצד שני, חסר למישהו שיפשל איתו. בגלל שאילת קטנה וכוח הקניה מוגבל, הצרכן האילתי יודע מה הוא רוצה ואף יודע לדרוש".

אלו ימים לחוצים לקראת החג?
"כן, הם אמורים להיות, בינתיים אין כזו היסטריה. אבל אני מתארגן לקראת, מזמין סחורה, הכל מוכן לטירוף הגדול".

להיות בעל עסק באילת זה עניין קשה?
"כן מאוד, להיות בעל עסק וותיק באילת זה עניין הרבה יותר קשה. העסק שלי הוא אחד מהוותיקים בעיר, וכדי לשרוד ולהצליח במשך 53 שנים, צריך להיות אדם עקבי, מאמין בדרכו. חייב להבין את הרוח האילתית ולהגיב לדרישות השוק, המשתנות לעיתים. אני באופן אישי, למרות התחרותיות, לא משנה את רמת המוצר ורמת המחיר. לכל מחיר נמוך יש סיבה. יש הבדל בין סחורה מטופלת לבין סחורה לא מטופלת, מרגישים בטעם ולא יעזור כלום".

כחבר הנהלת לשכת המסחר, אתה מאמין בהגבלת מחירים, או בשוק פתוח וחופשי?
"בשוק פתוח וחופשי, אני טוען שאם אפשר היה לאכוף את חוק אזור הסחר החופשי, זה היה תורם לעיר, כרגע הוא לא נאכף לצערי".

אילת התפתחה, גדלה, מה דעתך בעניין שטחי המסחר בעיר?
"אני לא מתנגד להגדלת שטחי מסחר במידה שכמות התושבים תגדל ובמידה שאכן העיר תתפתח, תגדל, יקום כאן קזינו. מה שקורה היום באילת, נוספים שטחי מסחר אך העיר לא גדלה ובכך נוצרת בעיה מסחרית לעסקים הקיימים".

מה חסר באילת בכדי להצמיח אותה כלכלית, מסחרית?
"אני חושב שחסר באילת קזינו, חוקי, מפוקח ומסודר שלפחות 50 אחוז מההכנסות יופנו לפיתוח העיר ולרווחת התושבים. זה לדעתי מנוף צמיחה אדיר, שיזניק את כל כלכלת העיר. שמע, הטענה הראשונה שלי אומרת, כי אם אין מנופים בעיר, העיר לא עובדת. ואני מדבר לא רק על בנייניי מגורים, העיר חייבת להיות בתנופה בלתי פוסקת של בתי מלון. דבר נוסף, מקורות תעסוקה נוספים בעיר כמו תעשיה נקיה, אנרגיה חלופית, היי טק, דברים שיביאו אוכלוסיה חזקה לעיר, זה עניין שיתרום רבות לחיזוק העיר מהבחינה הסוציו-אקונומית".

אילו בשר האילתים הכי אוהבים לקנות?
"תלוי בעונות השנה, בחורף - בשרים לתבשילי קדירה, בשר טחון, שניצל עוף ולקראת האביב והקיץ - מוצרים למנגל".

טיפ לבשר למנגל המושלם?
"סטייק אנטרקוט, קבב טוב, נקניקיות איכותיות, העניין הוא הפשטות, בשר, מנגל טוב, פחמים, אש לא גבוהה, תיבול מינימאלי ויאללה לעבודה".

תגובות

הוסף תגובה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה לתנאי השימוש