בצלאל-הקצביה מ-1957

מאת: או-מד מדיקל ● 12/4/2011 17:24 ● ערב ערב 2493
/ אביבה דקל / האטליז של בצלאל, לימים 'בצלאל הקצביה מ-1957' לא נולד אתמול. לאטליז הכשר הראשון באילת מלאו חמישים ושלוש שנים ואין בעיר כמוהו בעל ניסיון וידע
בצלאל-הקצביה מ-1957

תמונת כתבה


בצלאל הניג הגיע לאילת בשנת 1954, בתקופת הצנע, כעובד מדינה מטעם משרד המסחר והתעשייה. תפקידו היה- לחלק בשר לאוכלוסיית העיר אילת, שמנתה אז כחמש מאות תושבים. בשנת 1957, כשהעיר מנתה כבר כאלף וחמש מאות תושבים, קיבל בצלאל פניה מהמועצה המקומית אילת לפתוח אטליז כשר- שכן לא היה אז בעיר אטליז כשר. בצלאל קיבל את ההצעה, והאטליז הכשר הראשון באילת נפתח ב'מרכז שמעיה'.
אטליז בצלאל נולד בשנת 1957, באותה שנה בה נולד בנו של בצלאל- יואב.
המשפחה נשארה בתל אביב ובצלאל חילק את זמנו בין המשפחה והעסק. האשה והילדים ביקרו מדי פעם באילת ויואב בילה בה חלק מחופשותיו. כך החל יואב הצעיר להכיר את העיר ואת האטליז המיתולוגי. יואב מעולם לא חשב שיהיה קצב, היו לו תכניות אחרות לחיים, אבל בגיל 22, אחרי שכבר היה נשוי, הוא ירד עם אשתו לאילת, נכנס לעבודה עם אביו ומאז הוא באילת וכאן הוא מתעתד להישאר.
בשנת 1979 העביר בצלאל את פעילותו העסקית למרכז חנויות 'מן רן' ('מרכז ממן' דאז) והעסק עדיין פועל כאן עד עצם היום הזה מזה 32 שנה.
מפגשם של המבינים איכות בשר
'בצלאל הקצביה מ-1957' הוא מקום מפגשם של המבינים איכות ושירות. גם כאלה שלא חולמים הרבה על בשר, מרגע שנכנסו לקצביה, יהפכו למעריצים של הקצביה.

גושי הבשר העסיסי- בשר בקר, עגל וכבש (רק טלאים צעירים),וכמובן גם עופות, מוצגים במקררים שקופים ונקיים ואין מי שעינו תיפול על התצוגה מעוררת התאווה הזו ופיו לא יתמלא ריר. הכל טרי, נקי, מחולק, מסודר ואין כמעט מוצר בשר איכותי לאניני טעם שלא תמצא אצל 'בצלאל הקצביה מ-1957' והכל כשר בהשגחת הרבנות.
ומה ליד הבשר? רוטבי גורמה, מרינדות, יינות מובחרים, מבחר שימורים ועוד הרבה מאד מוצרי מזון יחודיים. לקראת הפסח מכינים לכם ב'בצלאל הקצביה מ-1957' מלאי ענק של בשרים טריים, יינות, תבלינים ושימורים ויש גם מבצעים והנחות
כמו למשל: מעורב ירושלמי- השני ב- 50%.
קבבים לסוגיהם- השני ב- 15% הנחה.

תמונת כתבה


הפך למותג


בקצביה נמכרים מוצרי בשר קפואים מיוחדים הנושאים את שם המותג ('פרייבט לייבל') 'בצלאל הקצביה מ-1957' כרגע אפשר למצוא אותם רק בקצביה. לבעל העסק, יואב הניג, יש שאיפות להתפשטות שיווקית בעיר אילת, אבל בינתיים הוא עומד במאת האחוזים לרשות לקוחותיו ואת המותג הפרטי שלו אפשר להשיג רק באטליז שלו, והאמינו לי שכדאי להגיע לקצביה ולו גם רק כדי לרכוש מוצרים אלו. על קהל הלקוחות הרבים של הקצביה של יואב הניג נמנים רבים מותיקי העיר, שהם לקוחות נאמנים מזה 53 שנים, וגם בניהם ונכדיהם מצביעים ברגלים ומגיעים ל'בצלאל הקצביה מ-1957' כדי לרכוש את המוצרים אותם הם מכירים מילדות.

יש לקצביה גם הרבה לקוחות שהגיעו לאילת בשנים האחרונות ושמע הקצביה הגיע לאוזניהם. הם מגיעים לקצביה בעקבות השמועה, אבל נשארים לקוחות קבועים, משום שכל מי שמבקר פעם אחת ב'בצלאל הקצביה מ-1957' הופך ללקוח נאמן, ולא רק בגלל הסחורה המעוררת תיאבון, אלא גם בשל השירות והסבלנות שאין דומה לה. בקצביה של יואב הניג מקבלים הזמנות בטלפון, עושים משלוחים, עוזרים ומייעצים בעניין כמות וסוג הבשר, ואפילו נותנים מתכונים למעוניינים. (תדמית)

מתכון לפסח קל להכנה, ל 4-6 סועדים של 'בצלאל הקצביה מ-1957'. החומרים:
*1 ק"ג בשר טלה עם עצמות של 'בצלאל הקצביה מ-1957' חתוך לקוביות
*1 ק"ג ירקות שורש קלופים חתוכים לקוביות: 2 בצלים, קולורבי, 2 תפוחי אדמה, ראש וגבעול סלרי,
*תערובת של אפונה וגזר (טריים, קפואים או משומרים)
*2 כפות קמח תפוחי אדמה,
*רסק עגבניות קופסה קטנה.
אופן ההכנה:
לצלות את הבשר בסיר כבד, מכל הצדדים. להוסיף קמח תפוחי אדמה ולערבב, להוסיף רסק עגבניות ומים חמים עד לגובה הבשר. לבשל על אש קטנה כחצי שעה ואחר כך להוסיף את הירקות והתבלינים ולבשל בערך עוד שעה. לפני גמר הבישול להוסיף גזר ואפונה ולתקן את הטעם.

'בצלאל הקצביה מ-1957'
כתובת: מרכז חנויות 'מן רן', סמטת צין 3.
ימים ושעות פתיחה:
ימים א', ב', ג', ד'
08:00-14:00, סגור בצהריים.
יום ה' 08:00-20:00 רצוף.
יום שישי 08:00-15:00.
טלפון: 08-6331490
פקס: 08-6332571.

תגובות

הוסף תגובה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה לתנאי השימוש