הומיאופתיה

מאת: רותם ג'קסון ● 12/7/2011 21:04 ● ערב ערב 2506
הומיאופתיה

עקיצות מדוזות ויתושים


אחת ה'חוויות' שמאפיינת את החופש הגדול היא חווית העקיצות הקיצית. מי מאיתנו, האילתים, לא מרגיש חובה לשחות במימי הים התיכון בטיולנו צפונה? ליהנות מחום המים, לתפוס גלים ולבנות ארמונות עם חול ים אמיתי?! אלא שדווקא בעונה הכי חמה והכי מטוילת על ידנו, הים מוצף במדוזות ובשאר הריור הצורב של החיות הכי חסרות עמוד שדרה שיש. ואם הכוויה הצורבת מהים לא הספיקה למאגר החוויות מהחופש הגדול אזי שעקיצות היתושים בערבים, ישלימו את המלאכה.
מתקפת המדוזות, היא ללא ספק, המפגע הכי גדול של הקיץ הישראלי בשנים האחרונות ולעיתים, עקיצה רצינית של מדוזה יכולה לסיים את החופשה בבית חולים אולם בשביל כל אותן צריבות קלות יש לנו עבורכם פתרונות טבעיים שיעזרו לכם להימנע מלחזור הביתה עקוצים וכואבים מעקיצות של יתושים ומדוזות ואיך ניתן להקל על העקיצה/הצריבה אם בכל זאת לא הצלחנו למנוע אותה.
מדוזות:
הטיפול הראשוני בעקיצת מדוזה הוא לצאת מהים בעת הרגשת תחושת הצריבה ולשטוף את המקום במי הים המלוחים, במקום מרוחק מאזור המדוזות. חשוב לזכור לא לשטוף את המקום הצורב במים מתוקים, שמאיצים את התבקעות התאים הצורבים והתפשטותם ולא לשפשף בחול.
טיפול טבעי לעקיצת מדוזה: המוצר הראשון והיעיל ביותר שצריך להיות בערכה של תיק הים הוא בקבוק חומץ פשוט. חומצה, כאמור, מפרקת את הארס, ולכן גם לימון יעזור.
לשפוך קולה על הצריבה ולתת לה להתייבש על הגוף.
לערבב היטב 3 כפות סודה לשתיה במעט מים למשחה. למרוח על העקיצה והכאב יוקל. גל קלנדולה- יעיל ביותר להרגעה ולהבראת העור לאחר צריבת מדוזה ועקיצת יתוש (טוב גם לכוויות חום/אש) יש למרוח 3-4 פעמים ביום על האזור הנגוע.
תרופות הומאופתיות לעקיצת מדוזה: APIS
מקום הצריבה אדום, נפוח ושורף. יש תחושה של עקצוצים . רטיות קרות מקלות על התסמינים.
URTICA הצריבה מגרדת ביותר ושורפת. במקום הצריבה נוצרה שלפוחית מלאה בנוזל.
MEDUSA עשויה מהארס של המדוזה עצמה) – הצריבה שורפת מאוד כמו כוויה ויש חוסר תחושה סביב הצריבה.
CANTHARIS מקום הצריבה שורף ולוהט כמו אש. יש פחות נפיחות מ .apis
יש לתת את הרמדיס בפוטנץ 30 ch כל רבע שעה במשך שעה (כלומר סה"כ 4 מנות). לאחר מכן לעבור למנה אחת (גרגר אחד מתחת ללשון) כל שעה ולפי ההקלה בתסמינים להגדיל את המרווחים. יש לזכור כי אלו המלצות כלליות וישנן פעמים בהם הסימפטומים של הכוויה שונים לחלוטין ונצטרך לתת רמדיס אחרות.
יתושים:
מניעה: לטפטף למבער 5 טיפות שמן לבנדר ו-5 טיפות שמן לימונית
לערבב בשמן בסיס (שקדים, זית ועוד) שמנים אתרים של לבנדר ולימונית ולמרוח על הגוף(גם לילדים)
תרופות סבתא: למרוח על העקיצה: מיץ לימונית מדולל במעט מים/ משחת שיניים/חומץ תפוחים/ אבקת סודה לשתיה מעורבבת עם מים/ שמן אתרי לבנדר(גם מרגיע, גם מחטא, אנטי-דלקתי ועוזר בזירוז איחוי הפצע במקרה וכבר גירדנו יותר מדי..)
תרופות הומאופתיות:
Ledum רמדי טובה לעקיצות ונשיכות בע"ח בין היתר גם לעקיצות יתושים שמגיבות בקיצוניות. המקום קר למגע עם גוון כחלחל. רצוי בפוטנץ 30 כל כמה שעות.
התכנים המוזכרים לעיל הינם חומר עיוני בלבד ואינם מספקים תחליף לחוות דעת מקצועית ולהתייעצות עם רופא.

תגובות

הוסף תגובה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה לתנאי השימוש