פרסומת
דלג

אנג'לינה, מנות ראשונות - מרק עגבניות ושקדי עגל

מאת: מערכת ערב ערב ● 7/12/2011 12:20 ● ערב ערב 2527
אנג'לינה, מנות ראשונות - מרק עגבניות ושקדי עגל

האיטלקית הכשרה הטובה בעיר: פוקצ'ה ופיצה הנאפות בתנור, פסטה איכותית ודגים , על טהרת המטבח האיטלקי. מבחר מנות אחרונות מצוינות ואספרסו איטלקי משובח. במסעדה כ- 60 מקומות ישיבה בפנים ובחוץ.
מיקום: טיילת 'המלך שלמה'

האיטלקית הכשרה הטובה בעיר: פוקצ'ה ופיצה הנאפות בתנור, פסטה איכותית ודגים , על טהרת המטבח האיטלקי. מבחר מנות אחרונות מצוינות ואספרסו איטלקי משובח. במסעדה כ- 60 מקומות ישיבה בפנים ובחוץ.

מיקום: טיילת 'המלך שלמה'
פתוח: ימים א'-ה' 18:00-23:00, שישי- סגור, מוצ"ש כשעה לאחר צאת השבת עד 23:00
טלפון: 08-6363439
עסקיות? אין
משלוחים? אין
גישה לנכים: יש
חניה: יש
כשר? כן.

על השף


מזה כשנה וחצי מכהן השף רן מועלם בן ה- 34 כשף במסעדת 'אנג'לינה'. לכאן מביא איתו מועלם המוכשר ניסיון של 10 שנים במסעדות גורמה ומנצח ביד רמה על התפריט שזוכה למחמאות לרוב.
ארוחת בוקר או ארוחת גורמה?
"תמיד מעדיף ארוחת בוקר ישראלית טובה: ביצים, גבינות, סלטים".
צימר בגליל או שופינג בלונדון?
האיטלקית הכשרה הטובה בעיר: פוקצ'ה ופיצה הנאפות בתנור, פסטה איכותית ודגים , על טהרת המטבח האיטלקי. מבחר מנות אחרונות מצוינות ואספרסו איטלקי משובח. במסעדה כ- 60 מקומות ישיבה בפנים ובחוץ.
מיקום: טיילת 'המלך שלמה'
"שופינג בלונדון. לא כל כך שופינג כי אם לונדון. עוד
לא הייתי בלונדון והגיע הזמן".
כוכב משלן או מחמאה מסבתא?
"כוכב משלן. אחרי שיהיה לי כוכב משלן אקבל בטוח מחמאה מסבתא...".
גליל או נגב?
"מעדיף חופשה בגליל פורח וירוק. יש לי מספיק חום ויבש כאן באילת".

מתכון- שקדי עגל – מנה אישית



תמונת כתבה


החומרים הדרושים:
200 גרם שקדי עגל
3 עגבניות תמר
1 פלפל ירוק חריף פרוס
6 שיני שום פרוסות
1 בצל סגול פרוס לטבעות
אפונת שלג (אפונה דקיקה הנאכלת עם התרמיל. נקראת גם אפונה סינית).
100 גרם פטרוזיליה קצוצה
מיץ לימון טרי (מ – 2 לימונים)
מלח ים אטלנטי
פלפל שחור גרוס
כמון
אופן ההכנה:
מניחים את שקדי העגל בסיר עם מים על אש נמוכה ומכסים בנייר פרגמנט למשך שעה – עד שהשקדים רכים. מוציאים ומעבירים למי קרח. חותכים לקוביות וסוגרים על הגריל.
את עגבניות התמר חולטים (מבשלים בסיר עם מים חמים עד שהקליפה הופכת רכה), מקלפים ומוציאים את הגרעינים. מוסיפים למחבת עם שמן זית את השום והפלפל החריף. ברגע שהשמן מתחיל להתחמם
מוסיפים את העגבניות והבצל, מקפיצים קלות ומוסיפים את אפונת השלג. מתבלים במלח ים, פלפל שחור, כמון, פטרוזיליה קצוצה ומיץ לימון, מקפיצים קלות ומסדרים בצלחת, מניחים את שקדי העגל ומגישים.


מרק עגבניות בניחוח שומר –6 מנות



תמונת כתבה


החומרים הדרושים:
20 עגבניות תמר
2 שומר
3 בצל לבן
1 צרור בזיליקום
10 שיני שום
2 צ'ילי אדום חריף
מעט ערק
ציר ירקות (נוזל מרק ירקות ניתן לקנות מוכן)
אופן ההכנה:
לוקחים את העגבניות, השומר והבצל ושורפים על אש גלויה. (כמו חציל או פלפל)
מחממים בסיר שמן זית ומעבירים את הבצל, העגבניות והשומר לסיר, מטגנים קלות ומוסיפים את שיני השום והצ'ילי האדום. מוסיפים מעט ערק ונותנים לו להתאדות מעט, מוסיפים את הציר ירקות ומביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה למשך חצי שעה עד שהירקות מתרככים, מטבלים במלח ים אטלנטי ופלפל שחור גרוס.
טוחנים את הירקות ומסננים כדי לקבל מרקם אחיד ועדין. מוסיפים את עלי הבזיליקום ומשלימים טעמים.
רצוי להגיש עם טוסט ואיולי בזיליקום.

בשליחת תגובה אני מסכים/ה לתנאי השימוש