פרסומת
דלג

יאמיגוס, מנות ראשונות - מרק קובות דלעת

מאת: מערכת ערב ערב ● 7/12/2011 13:00 ● ערב ערב 2527
יאמיגוס, מנות ראשונות - מרק קובות דלעת

חודש וחצי עברו מאז נפתחה מסעדת 'יאמיגוס' באזור התעשייה והלקוחות לא נשארים אדישים. ככה זה כשמדובר בבישול ביתי, איכותי וטעים.
הבוקר נפתח עם סלטים, חביתות, שקשוקה ועוד טעמים טובים. בצהריי היום (12:00) האוכל הביתי יוצא החוצה עם טעמים מכל העדות... חריימה, קוסקוס, קובות מבושלות ומטוגנות, מרקים, דגים ואין סוף לגיוונים. כמו כן ניתן להזמין מראש כל דבר, שעולה על רוחכם.

מיקום: בצמוד למרכז המצברים באזור התעשייה - מול הכניסה האחורית של מרכז ה'ביג'.
פתוח: ימים א'-ה' בין השעות 10:00-17:00, ביום שישי 08:00-15:00 (ניתן להזמין אוכל מראש). כדי לקחת???
טלפון: 08-6343239
כשר? כן (ללא השגחת הרבנות)
משלוחים/ טייק אווי: יש
חניה: יש
גישה לנכים: יש.

על הבשלנית


תתפלאו אולי לגלות אבל הבשלנית שמאחורי 'יאמיגוס', מאיה מזרחי, בת 30 פלוס, התחילה את דרכה בבישולים כבר בגיל 10. אז כבר בישלה ממולאים. זה התחיל מפלפלים ממולאים ומאז ועד היום הבישול הוא עיקר חייה. את לימודיה וניסיונה היא צברה במטבח של אמא, או כמו שהיא אומרת באהבה ובגאווה: "אין כמו אמא". מאמה היא שאבה את כל הטעמים ואת האהבה למטבח. כשהשתחררה מצה"ל היא פתחה את העסק הראשון שלה לאוכל ביתי כמובן, עסק המופעל גם היום בגן יבנה על ידי אחותה. בהמשך היא ניהלה את המטבח ב'קפה קפה' בכיכר המדינה בתל אביב עד שסוף שבטוע אחד באילת גרם לה להתאהב ולהישאר. בחמש השנים האחרונות שימשה מאיה כאחראית מטבח ב'ריף הדולפינים', עד שהחליטה להמשיך את חלומה לעסק מאכלים ביתיים משלה ופתחה את 'יאמיגוס'.
ארוחת בוקר או ארוחת גורמה?
"ארוחת בוקר ישראלית. גם ארוחת בוקר יכולה להיות גורמה".
צימר בגליל או שופינג בלונדון?
"ברור ששופינג בלונדון. בגליל היינו וזה מרחק נסיעה, שופינג בלונדון זה מעניין יותר".
כוכב משלן או מחמאה מאמא?
"אמא מחמיאה תמיד והרבה, כוכב משלן זה חלום של כל שף...שאלה קצת טריקית...אפשר לדלג? שניהם נחשבים בעיניי, אבל שוב -אין כמו אמא".
גליל או נגב?
"אין ספק שהגליל איזור יפה וירוק, אבל אנחנו חיים בנגב, אז ברור שזה המקום האהוב עלי".

למרק קובות דלעת



תמונת כתבה


החומרים הדרושים:
למרק:
1קילו דלעת מגורדת ובצל מגורד
2-3 עלי סלרי
6 כוסות מים
מלח פלפל פפריקה- לפי הטעם
כורכום
4 עגבניות מגורדות
לבשר:
1/2 ק"ג בשר טחון
1 בצל מגורד
מעט פטרוזיליה קצוצה
מלח בהרט פלפל שחור -לפי הטעם
למעטפת הקובה:
2 כוסות סולת
1 כוס מים ומעט מלח
אופן ההכנה:
מערבבים את כל חומרי המרק ומשאירים לבישול על אש נמוכה. במקביל מתחילים להכין את הקובות.
מערבבים היטב :סולת , מים ומלח ומשהים כ- 15 דקות.
לשים שוב, מחלקים לכדורים ומניחים על מגש משומן.
מערבבים את כל חומרי המילוי.
בידיים רטובות מעט, לוקחים כדור סולת ופותחים אותו על כף היד.
ממלאים את כדור הסולת בבשר ובעדינות מהדקים אותו.
מכאן כל מה שנשאר הוא להכניס את כל הכדורים אל המרק לאחר רתיחה. ולבשל כ- 20 דקות.