פרסומת
דלג

המחבוא של אדי, מנות עיקריות - חזה אווז ספדיני

מאת: מערכת ערב ערב ● 7/12/2011 13:53 ● ערב ערב 2527
המחבוא של אדי, מנות עיקריות - חזה אווז ספדיני

מסעדת 'המחבוא של אדי' הפכה זה מכבר לחלק בלתי נפרד מהנוף הגסטרונומי של אילת בזכות 32 שנות הוותק שלה בעיר. מדובר במסעדה שהייתה מאז ועד היום בית חם לאוהבי האכול הטוב ואניני הטעם. המסעדה מחולקת לשלושה אגפים – החדר המרכזי הגדול, החדר האינטימי היכול להכיל רק עד 20 איש, ומרפסת. בסך הכל יש במסעדה כ- 100 מקומות ישיבה. המסעדה היפהפייה מעוצבת בסגנון אירופאי ומעניקה לסועדים בה אווירה מיוחדת ורומנטית. האוכל המוגש בה הוא בסגנון אמריקאי וצרפתי. המסעדה מתמחה בסטיקים ומאכלי ים ומי שאכל בה פעם מובטח לו שיחזור לשם בכל הזדמנות.

מיקום: אילות 8
פתוח: ימים ב'-ה' בין השעות 17:30-23:00, שישי 17:00-24:00
שבת 14:00-23:00
טלפון: 08-6371137
אירועים: יש. מקום מושלם לאירועים אינטימיים ורומנטיים
כשר? לא
חניה: יש
גישה לנכים: יש
עסקיות? אין
משלוחים? אין

על השף אדי חץ


בגיל 72 שמו של אדי חץ, שף מסעדת 'המחבוא של אדי' הולך לפניו באילת ובכל הארץ בכלל. ואין פלא, עם 50 שנות וותק בתחום, המטעמים של אדי עושים את שלהם ומי שטעם פעם אחת לא יכול שלא לרצות לחזור שוב. גם אורחים מחו"ל שביקרו באילת וטעמו ממטעמיו של חץ, לא מוותרים על ביקור נוסף במסעדה באם הם חוזרים לביקור באילת. חץ שהיה בעל מסעדה ושף במיאמי עלה לפני ארבעים שנה לישראל. התחנה הראשונה שלו הייתה בירושלים, שם פתח מסעדה שהייתה סיפור הצלחה. בשנת 1979 הגיע אדי לאילת ופתח את 'המחבוא של אדי' ששמה יצא לשבח בכל הארץ. עד היום מפקח אדי על הטבחים במסעדה ואחראי על כל מנה היוצאת מן המטבח כשלצדו עוזרים שני בניו.
ארוחת בוקר או ארוחת גורמה?
"לפעמים אני מעדיף ארוחת בוקר ולפעמים ארוחת גורמה. אוהב גם את זה וגם את זה".
שופינג בלונדון או צימר בגליל?
"שופינג בלונדון. לא בגלל השופינג – בגלל לונדון".
כוכב משלן או מחמאה מסבתא?
"כוכב משלן. משום שזהו מדריך המסעדות היוקרתי ביותר ואם אתה שם זה כבוד גדול ומחמאה שכל שף שואף אליה. מחמאה מסבתא מקבלים בכל מקרה ולא חשוב מה עושים, רק משום שהיא סבתא שלך"...
גליל או נגב?
"תלוי בעונות השנה. אני אוהב את שניהם – מעדיף את הגליל הקריר בקיץ ואת הנגב החם בחורף".

חזה אווז ספדיני



תמונת כתבה


החומרים הדרושים:
4 נתחים של עוף או עגל
4 פרוסות חזה אווז או בייקון
1/2 כוס ציר בקר (לא חובה)
1 כף שום כתוש
1'4 כוס יין לבן
1/3 חמאה
חופן פטרוזיליה קצוצה
חופן פירורי לחם
קורט מלח
קורט פלפל
אופן ההכנה:
מגלגלים את העוף עם הבייקון או האווז לסוג של רולדות. מפזרים מלח ופלפל וסוגרים את הרולדות על קיסמים.
מניחים מחבת על אש נמוכה, מוסיפים את היין עם חצי מכמות החמאה, מפזרים את הפטרוזיליה, צולים את הרולדות מכל צד 5 או 7 דקות. מוסיפים למעלה את יתרת החמאה. מחכים עוד כחמש דקות. מפזרים מעל פירורי לחם ומכניסים לתנור בחום של 180 מעלות למשך 4 דקות.
להגשה: אפשר לקשט בעגבניות, מלפפונים וחסה.

בשליחת תגובה אני מסכים/ה לתנאי השימוש