טור הומיאופתיה

מאת: רותם ג'קסון ● 12/6/2014 12:12 ● ערב ערב 2658
טור הומיאופתיה

רגישות לחלב


רגישות לחלב נחלקת לשתי קטגוריות-רגישות ללקטוז (סוכר החלב) או אלרגיה לחלבוני החלב. בשנים האחרונות שכיחות התגובה האלרגית לחלב הולכת וגוברת הן בקרב מבוגרים והן בקרב תינוקות. כתוצאה מכך, יותר ויותר אנשים נמנעים כיום ממוצרי חלב וממזונות המכילים חלבוני חלב. באחד ממאמריו כותב ד"ר אריה אבני, החוקר כבר שנים ארוכות את נזקי החלב, שבשומני החלב יש הורמונים ואנטיביוטיקה שהפרה מקבלת, המשפיעים לרעה על בריאותנו. אולם הבעיה האמיתית טמונה בחלבון של החלב כיוון שהוא לא מתפרק, אלא חודר למערכת הדם וגורם לאדם להפעיל את מערכת החיסון שלו כנגד אותם חלבונים ולהחמיר בכל אדם את נקודת החלשה שלו. "החלב", לטענתו, "גורם לאנמיה אצל תינוקות, לסוכרת נעורים, למחלת קרוהן ועלול לגרום לסרטן השד, השחלה והערמונית". במאמר נוסף אותו פרסם ד"ר דני קרת, הוצגו מחקרים ועדויות מדעיות שטענו שחלב ומוצריו לא רק שאינם מגנים על העצמות מפני ירידת מסת העצם, אלא שיתכן ויש ביכולתם לגרום נזק לעצמות. העדות המערערת הראשונה במאמרו קבעה כי "שיעורי האוסטיאופורוזיס הגבוהים ביותר, נמצאים במדינות שצורכות את הכמות הגבוהה ביותר של חלב ומוצריו, ונמוכים ביותר במדינות שצורכות את הכמויות הנמוכות ביותר של חלב ומוצריו או שאינן צורכות קבוצת מזון זו בכלל, כמו לדוגמא מדינות המזרח הרחוק. (לא לאורך זמן לאור הזמנתם של הסינים ממוצרי החלב הישראלים). אלרגיה לאחד החלבונים שבחלב יכולה לבוא לידי ביטוי בעיקר במערכת העיכול, הנשימה והעור, אך עלולה להתבטא גם במערכת העצבים וברקמות נוספות. בילדים, הסימנים האופיניים יותר הם נזלת ואסתמה. אי סבילות ללקטוז (סוכר החלב) לעומת זאת, היא מחסור בפעילות האנזים לקטאז שנמצא במעי הדק ואחראי לפירוק הלקטוז. חוסר הסבילות יכול להתבטא בכאבי בטן, שלשולים וריבוי גזים. חשוב לציין שחומרת התסמינים שונה מאדם לאדם לפי מידת החסר באנזים. על פי תפיסת הרפואה ההודית "איורוודה", חלב הוא לא כזה גרוע אבל אינו מומלץ לסובלים מליחה ואסטמה, השמנת יתר, סכרת, מחלות עור ואלרגיות. כמו כן הם מדגישים כי שילוב של מזונות שונים עם החלב גורם לקלקולו בקיבה ולכן אין להכין אותו ואין לצרוך עם או בסמוך למזונות הבאים: בשרים(לא סתם זה נחשב ללא כשר),דגים, עדשים, ירקות ופירות חמוצים, מלח, שום, בצל, גזר, צנון ורוב הירקות. אם כבר חלב אז רצוי להרתיח אותו פעם אחת בלבד ובכך להפוך אותו לקל לעיכול ולצרוך אותו בסמוך או יחד עם המזונות והתבלינים הבאים: סוכר, גהי (חמאה הודית מזוקקת), מזונות מתוקים, זנגביל, פלפל שחור, אורז.
השלמת סידן- כדי להשלים את הסידן שלכאורה נמצא בחלב ומוצריו כדאי להרבות באכילת מזונות אחרים עשירים בסידן כגון: אספסת, שקדים, כרוב עלים, סרדינים, משמש ותאנים מיובשים גרעיני חמניה לא קלויים ובטטות.
הטיפול המומלץ לבעלי הרגישות לחלב הוא פשוט להפסיק לצרוך חלב ואף להקפיד על כך עם בעלי הירושה הגנטית שלכם!!

חדשות אילת

תגובות

הוסף תגובה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה לתנאי השימוש