פרסומת
דלג

עיקריות - לה רו LA RUE - פסטה ברוטב גבינת פטה

מאת: אביבה דקל ● צילום: חיים דוד ● 13/3/2019 08:53 ● מה נשמע 591
הבייבי החדש של בעלי "המבשלה" היא מסעדה מקסימה שתיקח אתכם לטיול ברחוב טיפוסי בקולמר שבצרפת על כל הצבעים, העיצוב, הטעמים והריחות.
עיקריות - לה רו LA RUE - פסטה ברוטב גבינת פטה

 

על המקום

 

הבייבי החדש של בעלי "המבשלה" היא מסעדה מקסימה שתיקח אתכם לטיול ברחוב טיפוסי בקולמר שבצרפת על כל הצבעים, העיצוב, הטעמים והריחות.
מנת הדגל של המקום היא סלמון קדאיף. במקום תפריט בוקר / צהריים ותפריט ערב. תפריט הבוקר מוגש בין השעות 08:30 עד 16:00 ובו מבחר ארוחות בוקר שלא תמצאו במקום אחר כמו: שקשוקה קון קרנה שיש בה גם בשר וגם גבינות, אינגליש ברקפסט שיש בה ביצי עין, שעועית לבנה ונקניקיות ועוד. עוד בתפריט: פיש אנד צ'יפס, סטיק אנד אגז, פרגית, שניצל, המבורגר, סלמון בתנור, מדליוני פילה ועוד. התפריט כולל גם מבחר רב של מנות טבעוניות. ב- 16:00 נסגר המקום  ונפתח מחדש ב- 17:30 לארוחת הערב, כשהשולחנות מכוסים במפות לבנות ואווירה של מסעדת שף משתלטת על המקום. בתפריט הערב מנות רבות ומגוונות. בין הראשונות: כבד אווז, קלמארי, קרפציו, טרטר טונה ועוד, ובין העיקריות: אנטריקוט, פילה בקר, פילה דניס, ריזוטו, קארי אדום ועוד.

במהלך חודש מרץ מבצע מיוחד לתושבי אילת : בימים א'-ה' ובמוצ"ש בערבים, תפריט מיוחד הכולל מנה ראשונה, עיקרית וקינוח אישי במחיר של 120 ₪ לסועד.


מיקום: רחבת הקניון האדום, צמוד לעידן 2000 ולדואר המרכזי.
ימים ושעות פתיחה: א'-שבת 08:30-26:30 + 17:30-23:00.
טלפון:  08-9920850 להזמנת מקום.
אתר/פייסבוק : LARUE.CO.IL

 

השף חוויאר במבלי

 

, יהודי ממוצא סורי בן 33  גדל בארגנטינה, עלה ארצה לפני שנתיים וחצי פשוט כי החליט שכיהודי מקומו בישראל. למד בישול בארגנטינה ועבד כטבח מקצועי כעשר שנים לפני עלותו ארצה. באילת פגש בחורה מאוקראינה שהגיעה לאילת עם מופע WOW של 'ישרוטל' והם נשואים כבר שנה וחצי. 

מה אוהב לאכול?
"סמבוסק, לחמא ג'ון  וקובה – מאכלים מבית אמא".

מה לא אוהב לאכול?
 "מולים ושמיר".

הפרודוקט האהוב?
"תפוחי אדמה – ירק בסיסי שאפשר להכין ממנו אין ספור מנות שונות".

טיפ לעבודה במטבח?
"שמירה על משמעת ועל התמדה".

 

פסטה ברוטב גבינת פטה

 

מצרכים הדרושים (למנה אחת):
120 גר' פסטה
ארטישוק קצוץ
2 עגבניות מיובשות
50 גר' חזה עוף חתוך לקוביות
כרבע כוס יין לבן
מעט זעתר
 מעט אורגנו טרי
 כף שמן בזיליקום
מיץ מחצי לימון
רבע בצל סגול קצוץ
שלוש שיני שום קונפי
חצי כף גבינת פטה

אופן ההכנה:
מבשלים את הפסטה בסיר קטן. במחבת חם מטגנים שום קונפי ובצל סגול.
בו זמנית מערבבים את חזה העוף בקערית עם שמן, מלח ופלפל ומשרים כחמש דקות. (לא הרבה מלח , שכן גבינת הפטה מוסיפה אף היא מליחות למנה).
מוסיפים את הירקות הקצוצים למחבת ומטגנים כדקה. מוסיפים את חזה העוף ואת רבע כוס היין הלבן.
ממשיכים לטגן ואחרי דקה מוסיפים את האורגנו והזעתר והלימון וממשיכים עוד דקה נוספת לערבב בעדינות.
מוסיפים את הפסטה למחבת עם מעט מהמים בהם התבשלה.
מכבים את האש ומוסיפים את גבינת הפטה החתוכה לחתיכות קטנות למחבת.
ממשיכים לערבב את הפסטה עם תכולת המחבת בעדינות רבה, רק על ידי הזזת המחבת, לא עם כף שלא תיווצר עיסה. הפטה שנמסה יוצרת את הרוטב.
מעבירים לצלחת ועל המנה יוצקים מעט זעתר ומעט שמן בזיליקום.
לפסטה הזו לא מוסיפים גבינה מגורדת כמו פרמזן כמו לפסטות אחרות!


חדשות אילת - ערב ערב באילת

בשליחת תגובה אני מסכים/ה לתנאי השימוש