פרסומת
דלג

חג שבועות תעשה לך...

מאת: אביבה דקל ● צילום: חיים דוד ● 7/6/2019 11:09 ● מה נשמע 603
חג שבועות הוא חג של מאכלי חלב ודגים ●בניגוד לחגים אחרים שחוגגים מסביב למנגל או על מאכלי קדירה בשריים כבדים וטעימים, חג השבועות כולו חלב, פשטידות, עוגות גבינה, פלטות גבינות עשירות, סלטים ואם זה לא מספיק גם דגים מכל הסוגים – טעים טעים, בריא מאד וגם יפה לעין ●בקשנו מכמה אילתים שידועים כאופים ובשלנים מצוינים שיתנו לנו מתכונים שאותם הם אוהבים להגיש ולאכול בחג ●נסו גם אתם ומקווה שתיהנו ●והפעם כן – כדאי לנסות בבית
חג שבועות תעשה לך...

מי? שיר אוטמזגין, ילידת אילת, רווקה קונדיטורית ובעלת קונדיטוריה ביתית

 

זיכרונות מבית אבא: 
שבועות זה חלבי, וחלבי זה כל מה שטעים! זוכרת את כל המשפחה יושבים יחד ונהנים מארוחה חלבית שכוללת מגוון של פסטות, מאפים, פיצות וכו' וכמובן קינוחים. 


חוגגת היום: בדיוק אותו דבר. רק שהפעם עם קינוחים ואוכל שאני מכינה.
המאכל האהוב בחג: פיצה ביתית.


עוגת גבינה כנאפה ללא ג'לטין של שיר אוטמזגין


להכנת עוגת גבינה זו משתמשים בתבנית 26
מצרכים לתחתית ולקישוט:
350 גר' שערות קדאיף
80 גר' חמאה מומסת
אבקת סוכר
לסירופ סוכר: 
1/2 כוס סוכר
1/4 כוס מים
למלית גבינה:
500 מל שמנת מתוקה להקצפה 38%
1 גבינת שמנת ״נפוליאון״ 25%
1 גבינת ״סקי״ 5%
1/2 כוס סוכר/אבקת סוכר


אופן ההכנה:
מפשירים את שערות הקדאיף לטמפ' החדר ומפרידים אותן לתוך קערה. (שלא יהיו דבוקות).
שופכים מעל את החמאה המומסת ומערבבים עד שכל הקדאיף מכוסה חמאה. מעבירים 3/4 מהכמות לתבנית ומסדרים תחתית. את 1/4 הכמות שנותרה לנו - מסדרים על מגש נפרד (נשתמש בזה אחר כך לקישוט) . על השערות קדאיף מפזרים אבקת סוכר.  מעבירים את 2 התבניות לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 15-20 דק', או עד שמזהיב.

סירופ סוכר:
שמים סוכר ומים ביחד בסיר קטן ומבשלים על אש נמוכה עד שכל הסוכר נמס.


מלית גבינה:
מקציפים שמנת וסוכר ביחד הקצפה רכה , ומקפלים לבפנים את הגבינות. לאחר שהשערות קדאיף שלנו מוכנות (וקרות!)
מרטיבים בנדיבות עם סירופ סוכר את התחתית ואת הכמות ששמנו על המגש הנפרד. במגש הנפרד מפוררים עם הידיים את השערות ומתחילים בהרכבה. מוסיפים את מלית הגבינה לתוך התבנית ומפזרים מעל הכל את שיערות הקדאיף המפוררות.
מעבירים למקרר ל5-6 שעות ובתיאבון. 

סיפור קצר על המתכון:
אני חולת עוגות גבינה, ומכורה לכנאפה. חשבתי על דרך לשלב בין השניים לרגל החג שמתקרב, ואחרי ניסויים הגעתי לעוגת גבינה כנאפה הזאת. אני שמחה לשתף אתכם במתכון הזה ומקווה שתיהנו ממנו כמו שאנחנו נהנים.


 

מי? אלפרד מיכאלוביץ. נושק ל – 48. חי בזוגיות עם ליאורה בלטינסקי ואב גאה לאביעד בן ה-9. הגיע לאילת מחיפה וכיום מנהל את התוכנית הלאומית לילדים ונוער בסיכון באילת ובחבל אילות.

 


חלב כן או לא?
אני אוהב אוכל חלבי למרות שתמיד מעדיף בשרי .


זיכרונות מבית אבא?
אני זוכר את החג מהבית. כשהייתי קטן אמא שלי היתה מכינה הרבה מאפים מלאים בגבינה, בעיקר מתוקה. אני זוכר את כולנו יושבים ואוכלים שבלולים של בצק עם גבינה וצימוקים. הזיכרון הכי חזק שלי הוא הריח של הבית שמתמלא בריחות של אפייה מתוקה. עד היום אמא שלי מכינה את המאפים.
 

כיום אנחנו חוגגים את החג עם חברים טובים. או בבית עם גבינות ופשטידות ויין טוב או ביום שלם בים עם דגים על האש.

מתכון לחג: 
המתכון שאכתוב לכם הוא מתכון של פשטידת ברוקולי חלבית. יכול להיות שיש כמה אנשים שמעקמים פרצוף עכשיו...ברוקולי? אז כן. בדיוק זה. פעם חשבתי איך לתת לילד שלי את הירק הבריא הזה והחלטתי לעשות פשטידה. להפתעתי ההצלחה היתה מעל ומעבר. הילד אכל את כל הפשטידה ועד היום מדי פעם הוא מבקש שאכין לו פשטידת ברוקולי. אז לכל מי שרוצה שהילד יאכל ברוקולי וגם לנו המבוגרים, הנה מתכון לפשטידה פשוטה. 5 דקות הכנה ויש לכם אחלה פשטידה שנגמרת במהירות.

 

מתכון לפשטידת ברוקולי


המצרכים:
שקית ברוקולי קפואה או ברוקולי טרי.
4 ביצים
2 שמנת מתוקה
3 וחצי כפות של אבקת מרק פטריות
פלפל, מלח
חופן גבינה צהובה מגורדת
חופן פירורי לחם

הוראות הכנה:
משמנים פיירקס מרובע או תבנית חד פעמית מלבנית קטנה
מרתיחים את הברוקולי 5-10 דקות ומסננים. אם זה ברוקולי טרי אז עוד קצת. בקערה נפרדת טורפים את הביצים. מוסיפים את השמנת וממשיכים לטרוף. מוסיפים מלח ופלפל, אבקת מרק וגבינה צהובה מגוררת.
על התבנית מפזרים את הברוקולי המסונן כך שיכסה את כל התבנית כולה (אפשר קצת לחתוך אותו שיהיו חתיכות קטנות)ץ. 
מעליו שופכים את הבלילה, ומעל הבלילה מפזרים את פירורי הלחם בשכבה אחידה.
להכניס לתנור שחומם מראש ל -180 מעלות לכ-40 דקות או עד שהפשטידה מזהיבה מעט.
להוציא מהתנור ולהגיש. אפשר לאכול חם או קר.


 

מי? אבנר נחשון  בן חמישים וחמש. נולד וגדל ברמת גן. הגיע לאילת ב-1991 עם אשתו והוא מנהל חברה לשירות הרצאות והשתלמויות באילת.

 

 
זיכרונות על חג השבועות מבית אבא?
נולדתי בבית הכי אשכנזי שיש, ומכיוון שכך האוכל היה מאוד אירופאי. אמי מהולנד ואבי מגרמניה.
אבי התעקש על מאכלי חגים מסורתיים כפי שהיה נהוג אצלו בבית בעיקר מאכלים פולניים וגרמניים ולכן בשבועות תמיד קיבלנו את אותו האוכל: חמיצת סלק עם שמנת ומאפה טעים עם שם נוראי בשם ( (auflauf שבעברית זו פשוט קדירה. 

אמי שנאה מאכלים אלו ובכל זאת, מידי שנה עמדה והכינה אותם. גם אני מכין מנות אלו לילדות שלי שכמו אמי שלא מתלהבות מהן יתר על המידה ואני, כמו אבי, מתעקש.
 

מתכון לחמיצת סלק


4 סלקים קלופים עם 4 כוסות מים. 
מבשלים בסיר לחץ כ 45 דקות (אפשר בסיר רגיל אבל זה שעות.
1 שמנת חמוצה
מלח/פלפל
תפוחי אדמה

אופן ההכנה:
במעבד מזון טוחנים את הסלקים עם המים בהם בושלו (אם סמיך מידי אפשר להוסיף מים.
מוסיפים את השמנת, מלח ופלפל ומערבבים. מקררים במקרר עד שזה קר מאוד.


אופן ההגשה:
לקראת ההגשה מבשלים תפוחי אדמה במים עם מלח שיהיו רכים אבל לא מידי.
 יוצקים חמיצה קרה לצלחת ובמרכז מניחים חצי תפוח אדמה חם.


 

 Auflauf מתכון:


מצרכים:
5 תפוחי אדמה קלופים שבושלו בקליפה, פרוסים לפרוסות
200 גרם דג מעושן חתוך קוביות (מקרל, פלמידה) לא סלמון.
מלח, פלפל שחור
2 שמנת חמוצה
פרורי לחם
50 גרם חמאה חתוכה לקוביות


אופן ההכנה: 
מחממים תנור ל 180 מעלות. לוקחים תבנית פיירקס עמוקה ומשמנים אותה מעט. מסדרים שכבת תפוחי אדמה. 
מפזרים קוביות דגים מעל. 
בוזקים מלח ופלפל שחור.חוזרים על פעולה זו עד גובה 3/4 התבנית. 
מורחים על השכבה האחרונה את השמנת החמוצה. 
מפזרים בנדיבות פרורי לחם. 
מפזרים את החמאה על פרורי הלחם מכניסים לתנור ל 40 דקות, עד שפרורי הלחם משחימים.  



מי?  חני רובין, ילידת אילת,  הבת של שרה מורדי, נשואה ליוסי + 3 בנות. מנהלת מסחרית ורכזת נגישות של פארק המצפה התת ימי.

 

זיכרונות מבית אמא:
עלי גפן ממולאים מונחים על שולחן החג  שלנו בשבועות. מאז שאני זוכרת את עצמי אנחנו לא מכינות לבד את הממולאים, תמיד תמיד ביחד עם אמא שרה ואחותי אורה, הבנות שלי מצטרפות והמטבח מריח ניחוחות וסיפורים. אמא שלי תמיד מדייקת אחרינו את הגלגול ומספרת שהיום האימהות סלחניות, אבל בבית בפרס הכל היה צריך להיות מדויק! כל מעגל החברים מבקשים תמיד טעימה ולהנות ממטעמיה של אמי. הגפן אחד משבעת המינים מסמל את  השפע השמחה וההצלחה. 


איך חוגגים היום?
בשנים האחרונות אנחנו חוגגים בחוף הים כי אין בית שיכול להכיל את כולם חברים ומשפחה. כל אחד מכין מטעמים ואנחנו אוכלים ונהנים מול הים. 

 

מתכון לעלי גפן ממולאים


מצרכים ל-30 יחידות:
כוס אורז, כף שמן
כמה עלים של נענע (שליש צרור, רק עלים)
חמוציות או צימוקים, לפי הטעם מה שאוהבים 
קורט מלח,  קורט פלפל שחור 

הוראות הכנה:
מכינים תערובת של  כוס אורז , כף שמן, צימוקים או חמוציות ועלי נענע. פורשים את העלים שמים באמצע  כף מהתערובת מגלגלים ומהדקים. (אמא אומרת שהיום כולם מגלגלים, פעם זאת הייתה מומחיות). מסדרים את כל עלים המגולגלים בסיר. מבריקים בשמן. ממלאים מים בסיר  שיכסו כמעט את כל הסיר  (עלי הגפן יבצבצו מלמעלה)  כרבע שעה על אש נמוכה. 
להגיש צונן!


חדשות אילת - ערב ערב באילת

בשליחת תגובה אני מסכים/ה לתנאי השימוש