פרסומת
דלג

על הניסים ועל המטוגנים מתכונים מהירים ומנצחים

מאת: מערכת ערב ערב ● 1/12/2010 11:27 ● ערב ערב 2474

תמונת כתבה


לביבות מלבבות עם בצל ירוק


מצרכים:
700 גרם תפוחי אדמה מגוררים דק
2-3 ראשי בצל ירוק קצוץ דק
3 כפות קמח
2 ביצים
1 כפית מלח
פלפל שחור לפי הטעם

אופן ההכנה
לסחוט תפוחי האדמה מנוזלים, להוסיף את
שאר המצרכים ולערבב.לטגן בשמן חם בעזרת כף.

תמונת כתבה


סופגניות או לא להיות


מצרכים
6 כוסות קמח מנופה
1 שקית 'שימרית'
6 כפות סוכר
1 כף תמצית וניל
3 בצים
2 כפות מלח
6 כפות שמן
1 כף ברנדי
1 כוס מים

אופן ההכנה:
לערבב את החומרים עד קבלת בצק רך, ליצור 25 כדורים ולהתפיח על מגש במקום חם עד הכפלת נפח. לטגן בשמן עמוק כ- 3 - 2 דקות מכל צד.

תמונת כתבה


בקלי קלות לשומרי משקל


זמן הכנה: 20-25 דקות
מספר מנות: תלוי בגודל הכדורים.

מצרכים
4 כוסות קמח
2 כפות שמרים
4 כפות סוכר
1 וחצי כוסות מים פושרים
3 חלמונים
1 חלבון
4 כפות שמן
1 שקית סוכר וניל
קורט מלח
ריבה למלית
אבקת סוכר לזרייה
שמן לטיגון

אופן ההכנה
להכניס לקערה עמוקה את כל החומרים למעט המים הפושרים, אותם יש להוסיף בסוף.
ללוש את הבצק ובסיום - לתת לו לנוח (חצי שעה בערך) מכוסה.
לאחר תפיחה, יש ללוש את הבצק וליצור כדורים.
לטגן בשמן.

ספינג' - הספין המרוקאי לסופגניה


דנית קימל
כ-30 סופגניות

המרכיבים
לבצק
50 גרם (1 קובייה) שמרים לחים
1/2 כוס מים פושרים
1 ק"ג קמח
1/2 כפית מלח
2.5 כוסות מים חמימים
מעט שמן לשימון הידיים

לסירופ
2 כוסות סוכר
1.5 כוסות מים
מיץ מ- 1/2 לימון
לטיגון - שמן (רצוי 'קנולה')

ההכנה
הבצק: להמיס את השמרים במים ולהשהות 10 דקות
עד שהתמיסה מעלה בועות
לערבב בקערה את הקמח, המלח ותמיסת השמרים.
להוסיף את המים החמימים וללוש לבצק רך ומעט דביק.
לכסות בבד לח ולהתפיח בטמפרטורת החדר 3 שעות.
למרוח את הידיים במעט שמן וללוש 3 דקות.
ליצור מהבצק כדורים בקוטר 3 ס"מ.
ליצור במרכז חור ולמתוח מעט את הטבעת שנוצרה לצדדים.

הסירופ: לחמם בסיר את הסוכר, המים ומיץ הלימון
עד שהסוכר נמס. לצנן.

הטיגון: לחמם בסיר את השמן עד שמתחילות להופיע בועות.
לטגן את הטבעות עד השחמה קלה.
להוציא בכף מחוררת ולהניח על נייר סופג.
לטבול את הסופגניות בסירופ לכמה שניות. להגיש מיד.

תמונת כתבה



לביבות בטטה אפויות


מצרכים:
2 בטטות
1 תפוח אדמה
1 בצל גדול קצוץ מטוגן
30 גר?חמאה
3-4 כפות שמן
1 ביצה
3/4 כוס פירורי לחם
פטרוזילה קצוצה
2 שיני שום קצוצים
מלח ופלפל
אופן ההכנה:
1. להרתיח מים, להוסיף את הבטטות ותפוח האדמה, לבשל עד שהם רכים.
למעוך את הירקות והחמאה, לערבב עם שאר המצרכים, לתבל.
2. להכין תבנית מרופדת בנייר אפיה משומן. ליצור לביבות (ידיים מעט רטובות), לשטח.
להכניס לתנור שחומם מראש לחום בינוני - 180מעלות למשך 30 דקות, 15 דקות מכל צד,
או עד שמזהיב-משחים מעט.

מטבל שמנת


שמנת חמוצה
שום כתוש
עירית קצוצה
מלח ופלפל
מתכון לביבות אפרסמון


מצרכים:
2 אפרסמון
1 ביצה
1/4 כוס דבש
1 כוס קמח
1/4 כפית אבקת אפייה
1/4 כפית אבקת סודה לשתייה
1/4 כפית מלח
1/2 כוס חלב
3 כפות שמן לבישול
1 אפרסמון לקישוט
אבקת סוכר לקישוט
סירופ מייפל

אופן הכנה: לגרד את האפרסמונים בפומפיה,
לטרוף ביצה בקערה גדולה, להוסיף את האפרסמונים. להוסיף 1/4 כוס דבש ולטרוף היטב.
להוסיף כוס קמח, 1/4 כפית אבקת אפייה, 1/4 כפית סודה לשתייה ו- 1/4 כפית מלח.
לערבב היטב ולהוסיף לאט תוך טריפה 1/2 כוס חלב.
לערבב את הבלילה היטב.
לחמם מחבת עם 3 כפות שמן על חום בינוני.
להניח בעזרת כף או מצקת לביבה בגודל של פנקייק על המחבת.
כאשר פני השטח של הלביבה מתחילים לייצר בועות בדומה לפנקייק (אחרי 2-3 דקות), סימן שהלביבה מוכנה וניתן להפוך אותה.
כשלביבות האפרסמון מוכנות משני הצדדים, להוציא אותן לנייר סופג ולהמתין שיתקררו.
לפזר מעל אבקת סוכר.
להגיש את הלביבות עם פרוסות אפרסמון טרי.

תמונת כתבה



צ'ורוס - סופגניה דרום אמריקאית


החומרים:
80 גרם חמאה
300 מ"ל מים
1/2 כוס פחות 2 כפות סוכר
1 כוס + 3.5כפות קמח
4 ביצים
שמן לטיגון עמוק
סוכר וקינמון מעורבבים יחדיו
200 מ"ל חלב
100 גרם שוקולד מריר
100 מ"ל שמנת מתוקה

אופן ההכנה:
1. לשים בסיר קטן את החמאה והמים ולהביא לרתיחה. להוסיף את הקמח והסוכר.
2. לבשל תוך כדי בחישה עד שהבצק נפרד מדפנות הסיר. להסיר מהאש ולצנן מעט.
3. להעביר את הבצק למיקסר עם וו גיטרה ולערבל כ- 5 דקות, עד לצינון התערובת.
4. להוסיף את הביצים אחת אחת ולבחוש היטב אחרי כל הוספה.
5. לחמם שמן לטיגון עמוק.
6. למלא שק זילוף בתערובת, למתוח מעל הסיר חוט שפגאט ולהזליף לתוך השמן החם מהבצק ולחתוך בעזרת החוט המתוח.
7. לטגן עד שהבצק יזהיב. לטגן כך את יתר הבצק.


סופגניות אפויות


המצרכים
1 קוביית שמרים טריים, או שקית אחת 'שימרית'
1/2 כוס סוכר
200 מ"ל חלב פושר
1/2 ק"ג קמח רגיל
1 ביצה
1 שקית סוכר וניל
100 גרם חמאה רכה מאד
1/2 כפית גרידת לימון
1/2 כפית מלח
ריבה למילוי, מדוללת במעט מים.

אופן ההכנה
בקערה גדולה לערבב: שמרים, חלב פושר, סוכר ו- 1/2 כוס קמח. מתוך הכמות הכללית של 1/2 הק"ג, לערבב היטב ולהניח לתפוח במשך כ-20 דקות.

להוסיף את יתרת הקמח, הביצה, החמאה, קליפת הלימון, המלח וסוכר הוניל.
ללוש לבצק רך וגמיש.
ליצור כדורים קטנים, למרוח אותם בטיפה שמן ולהניח בקערה, לכסות במגבת לחה ולהניח לתפיחה עד הכפלת הנפח.

לרפד מגשים גדולים בנייר אפיה משומן.
להניח את הסופגניות במגש, במרווחים נאים זו מזו, כדי לתת להן מקום לתפוח.
לכסות שוב את המגש ולתת לסופגניות לתפוח פעם שניה.

לחמם תנור לחום גבוה (200 מעלות),
להכניס את הסופגניות לתנור החם ולאפות כ- 25 דקות, או עד שרואים שהסופגניות תפוחות ובעלות צבע שזוף יפה.

או אז להזריק בעדינות ריבה בחלקה התחתון של הסופגניה.
לסדר בצלחת הגשה, לבזוק אבקת סוכר ולהגיש חם.

חג אורים שמח!

בשליחת תגובה אני מסכים/ה לתנאי השימוש