פרסומת
דלג

קסטליאנו, מנות אחרונות - וופל בלגי

מאת: מערכת ערב ערב ● 7/12/2011 14:49 ● ערב ערב 2527
קסטליאנו, מנות אחרונות - וופל בלגי

מפעל לגלידה ביצור עצמי. עסק משפחתי המנוהל על ידי אילן קסטיאל בעזרתן הצמודה של אשתו ואחותו. הגלידות של 'קסטיליאנו' איכותיות ביותר ולא תעשייתיות - עשויות על טהרת החלב הטרי, שמנת מתוקה אמיתית וללא חומרים משמרים. ייחודו של המקום הוא בעובדה שהטעמים מתחלפים בו כל הזמן. הגלידות משווקות למסעדות, בתי מלון וסוכנויות מזון. ניתן לאכול אותן במקום וגם לקחת הבית. ב'קסטיליאנו' תמצאו עוד הרבה דברים טובים: וופל בלגי, מילשייק בטעמים שונים, עוגת שוקולד חמה ופאי תפוחים עם גלידה וקצפת. החל מהשנה אופה אילן במקום גם פיצות משובחות. מה שהופך את 'קסטיליאנו' למתאים ביותר לבילוי משפחתי.
מיקום: רחוב המלאכה 6, אזור התעשייה מול 'הפולס'.
פתוח: שבעה ימים בשבוע. בקיץ: 11:00-01:00 בחורף: 13:00-24:00
טלפון: 072-2502192
אירועים? יש. במקום מעל 50 מקומות ישיבה בחלל הממוזג וגם ברחבה שבחוץ.
משלוחים: יש
חניה: יש
גישה לנכים: יש
כשר? כן. ויש גם גלידה 'מהדרין' . הפיצות כולן בד"צ.

על הבעלים


אילן קסטיאל הממונה על ייצור הגלידות והפיצות ב'קסטיליאנו' הוא פסטרן במקצועו העוסק בתחום מזה 25 שנה, היחיד באילת בעל רישיון לייצור גלידות. את נושא החלב למד ביטבתה וכיום הוא גם אחראי על הכנת הפיצות במקום. טריות וטעימות.
ארוחת בוקר או ארוחת גורמה?
"ארוחת גורמה, מפני שאף פעם אין לי זמן לארוחת בוקר ואני אוהב לאכול כשיש לי זמן פנוי".
חופשה בצימר בגליל או שופינג בלונדון?
"מעדיף את הירוק של הגליל על האפרוריות של לונדון".
כוכב משלן או מחמאה מסבתא?
"מחמאה מסבתא מספקת אותי יותר כי זה בא מכל הלב ונכנס לנשמה".
גליל או נגב?
"אני אוהב את הנגב. אני חי בנגב כל חיי והוא חלק ממני".

וופל בלגי ביתי (הכמות מספיקה ל-4-5 יחידות)



תמונת כתבה


החומרים הדרושים:
מכשיר בייתי דמוי טוסטר להכנת וופל בלגי
1 כוס חלב (240 מ"ל)
50 גרם חמאה מומסת
רבע כוס סוכר
11/2 כוסות קמח
2 כפיות אבקת אפיה
רבע כפית מלח
אופן ההכנה:
משמנים מחבת או את הטוסטר המיוחד בספריי שמן, חמאה או כל מה שמועדף עליהם לשימון מחבת.
שופכים מהבלילה לכלי להכנת הוופל או יוצקים באמצעות מצקת כף מהבלילה אל המחבת הרותחת.
במקרה שהשתמשתם במחבת- ממתינים מעט עד לאפיית הצד התחתון, הופכים, ממתינים עוד מעט ומוציאים מהמחבת.
הבלילה מתאימה גם לפנקייקס.