פרסומת
דלג

עובדים וותיקים וטוב להם

מאת: סימונה סולומון שאואט למערכת ערב ערב באילת ● 14/11/2013 21:51 ● ערב ערב 2628
מי עוזב מקום עבודה טוב, דואג, אחראי ורציני?. מסתבר שכשעובד כבר מוצא מקום עבודה כזה, הוא לא ממהר להיפרד. עובדה. השבוע, כמו בכל שנה, פרגנה רשת 'ישרוטל' לכ-200 עובדים וותיקים שעובדים בשורותיה. וכשרשת 'ישרוטל' עושה, היא עושה את זה הכי גדול, הכי נוצץ והכי מפואר שאפשר.סימונה סולומון שאואט עם רשמים מהשטח. הוליווד באילת כבר אמרנו?
עובדים וותיקים וטוב להם

ביום שני האחרון, ערכה רשת מלונות 'ישרוטל' במלון ה'רויאל ביץ'', כמיטב המסורת, את ערב ההוקרה המרגש והמיוחד לחתנים ולכלות, עובדי מלונות הרשת הוותיקים. בהם כאלו שעובדים עשור שנים ברשת (83 עובדים), ולוותיקים יותר – שסגרו 25 שנות ותק ברשת (8 עובדים). בהזדמנות זו גם חגגו לתריסר עובדים ותיקים שפרשו במהלך השנה לגמלאות.

תמונת כתבה


תמונת כתבה


עשרות אורחים, עובדי הרשת, לבושים במיטב מחלצותיהם, הגיעו לערב הגאלה המפואר שהופק במיוחד לכבודם. הערב החל בקוקטייל חגיגי במרפסת לובי המלון, באוויר הערב הסתווי המדהים. רגע לפני היציאה לקוקטייל, והאורחים הנרגשים עמדו בסדר מופתי לקבל את הפתקית המעוצבת עם שמם והשולחן לו יסבו במהלך הערב המרגש, אות אופטימי המרמז על הבאות? ברור. בין כל אלו הסתובב כמו אבי חתן השמחה עופר אסרף, מנהל הבידור הרשתי שניצח על הפקת הערב יחד עם דוד בלום, סמנכ"ל משאבי אנוש ברשת ואתי קריחלי, מנהלת גיוס ורווחה רשתית.

קוקטייל חגיגי, אלא מה?


ריח כבד אווז באוויר, ואני כבר בחוץ עם כוס יין, מתמנגלת בין האורחים, עוברת בין פינות הגורמה המעוצבות בנורות לד אולטרא סגול. רגע לפני כבד האווז, אני נוטלת צלחת צלע טלה, בקראסט פיסטוק, צרובה על הפלאנצ'ה ומוגשת על מצע ריזוטו פריקי ושיטאקי, עם זילוף שמן כמהין וקרם חציל קלוי, מעוטר במיקרו ירקרק. עוד אני חושבת על רמת הפרגון לעובדים, והנה אני מובלת לעמדה אחרת. רוצים טעימה? אני, אוהבת חזה מולארד מושבעת, מרגישה חובה לטעום את המנה הזו: מעדן חזה מולארד בסילאן ושום מקורמל, המוגש על קינואה אדומה וסלסת פירות טרופיים עם שקדים קלויים ונגיעות שמן צ'ילי, רגע חכו – יש עוד – כל החגיגה הזו מעוטרת בקרם סלק ורכז רימונים ומוגשת בליווי ספלון ביסק מופלא יש לציין של קרם קוקוס (מתכון מישהו?). בזווית עין, אני נתקלת בפינת הצילום המסורתית על רקע לוגו 'ישרוטל', הכי הוליווד. חכו יש עוד.. מנת כבד אווז בעיצוב מרשים וברבגוניות טעמים – וכך כתוב בשלט: "גלידת כבד אווז מוגשת על טוויל בליווי מדליון צרוב בעיטור צ'אטני גזר וסירופ הדרים בניחוח וניל". עוד כוס משקה, שיחה על הא ודא, וכרוז קורא לנו לאולם במלון להמשך הערב. אנו צועדים בכיין האולם ושומעים מחיאות כפיים סוערות, מתקרבים רק בכדי לגלות, שהצוות המנהלי עומד בשתי שורות ומוחא כפיים לעובדים העוברים בדרכם לאולם. מרשים.

רביב: "בזכות העובדים הנאמנים"


עוד בטרם נרגענו ממחיאות הכפיים המרגשות, אנו נכנסים לאולם האירועים המעוצב בפאר והדר. סידורי פרחים מדהימים ומנות גורמה ראשונות מסודרות בטוב טעם על השולחנות הארוכים. שמנו פעמינו לשולחן מספר 8, התיישבנו ליד הנציגים של 'ישרוטל' ים המלח.
השדרן מנחם פרי, המנחה מדי שנה את הטקס, בקולו הרדיופוני, בירך את האורחים ואת עובדי שני מלונות הרשת החדשים- מלון 'כרמים', שבקריית ענבים ליד ירושלים, מלון ספא, ומלון 'רויאל ביץ'' תל אביב, מלון יוקרתי על חוף ימה של תל אביב, שנפתחו בהפרש זמן קצר. מנכ"ל הרשת, ליאור רביב, שנקרא אחר כבוד לבמה, פרגן לעובדים הוותיקים והדגיש את חשיבותם לרשת: "בזכות העובדים הנאמנים והוותיקים שלנו הגענו לאן שאנחנו היום. נמצאים כאן איתנו אנשים שעובדים ברשת שנים רבות, זה לא דבר מובן מאליו, בתעשייה שידוע שהתחלופה בה גדולה מאוד. חברה טובה נמדדת גם ובעיקר בוותק העובדים המועסקים בה. אני רוצה במעמד זה גם להודות למשפחות העובדים והמנהלים ברשת, שללא תמיכה מצדם, אי אפשר לעמוד בעבודה תובענית כמו העבודה המלונאית. לפורשים, תרומתכם לרשת תהיה לעולם בלתי נשכחת". ומנחם פרי מוסיף ומחדד: "זה באמת לא מובן מאליו להחזיק מעמד כל כך הרבה שנים. ראו חברות כמו התקשורת, בה יש משבר עמוק מאוד בשנים האחרונות, ראו חברות הייטק, חברת 'טבע' , חברת הדגל של הכלכלה הישראלית, ולראות את 'ישרוטל' לאורך השנים, ובעיקר בשנים הקשות של התיירות – שנים בהם היו פיגועים, והעסק ממשיך לעבוד, ועל זה לא נותר לי אלא לומר לכם – יישר כוח, ואני פשוט מצדיע לכם".

ברכה אישית לכל עובד


בהמשך הערב, הנעים את זמנם של האורחים הרכב 'הנבל המוזיקלי', בהנהלת צחי דקל עם אוסקר שר הגיטריסט, בזמן בו הם סועדים את מנות השף האקסקלוסיביות. עוד הופיעה על הבמה הזמרת יוצאת 'דה וויס', יובל דיין, זמרת, מלחינה וכותבת ישראלית.
החלק העיקרי של הערב הגיע - קריאת ברכות אישיות מרגשות לכל אחד מהעובדים שעלו בזה אחר זה לבמה. לכל אחד ברכה שונה ואישית משלו, המתאימה בדיוק לאופיו ופעילותו. ואם לא די במילה האמורה, חמישה מהעובדים הוותיקים זכו לקליפ מצולם, ערוך ומרגש שמספר את סיפורו האישי ברשת. הקליפים המושקעים צולמו על ידי הצלם יניב כהן, שהפליא לעשות. בקליפ אחד סיפר עובד אריטראי שעובד ברשת מזה 18 שנה את סיפור חייו המרגש. איך הוא שולח מדי חודש כסף למשפחתו קשת היום, ועד כמה עזרה לו רשת 'ישרוטל' לעבור השתלת כלייה בחו"ל. "גם אם היום הרשת תיתן לי כרטיס טיסה חזרה לאריתריאה", הוא אמר בחיוך חם, "אין סיכוי שאעזוב". בקליפ אחר הובא סיפורן של שלוש אחיות שנקלטו ברשת בזו אחר זו בהפרש של חצי שנה, והיום הן מציינות מעל 10 שנות עבודה ב'ישרוטל'. בקליפ השלישי הוצג סיפורה של אתי קריחלי, מנהלת הרווחה הרשתית, שעוזרת לכולם וחייה שזורים ברשת. וכמובן שלא נשכח את תעודות ההוקרה שקיבלו הוותיקים. אחרי שסף ההתרגשות עלה, וטקס חלוקת התעודות הסתיים, התפנו הנוכחים ליהנות ובגדול מהקינוחים המרשימים. ואין כמו לסיים ערב מתוק ומרגש שכזה בפה מלא מתיקות.



צילום: יניב כהן

בשליחת תגובה אני מסכים/ה לתנאי השימוש