טור הומיאופתיה

מאת: רותם ג'קסון ● 31/12/2014 16:06 ● ערב ערב 2687
שיעולים וליחה
טור הומיאופתיה

שיעולים ליחתיים הם מאפיין די נפוץ בימי החורף הקרירים. הופעתם יכולה להיגרם על ידי התלקחות פשוטה של מערכת נשימה רגישה המגיבה למספר גורמים חיצוניים: שינוי מזג האוויר, אלרגיה, רוחות קרות או מלאות אבק, הצטננות, שפעת, דלקת סימפונות, דלקת גרון, דלקת ריאות ואפילו בזמן בקיעת שיניים, כאשר הריור רב. חשוב לדעת כי השיעולים הם תוצאת לוואי של הגוף בשעה שהוא מנסה להגן על עצמו על ידי סילוק הריר ממערכת הנשימה. הגורם הזר במערכת נעטף בקרום רירי על מנת שיוכל לצאת ממערכת הנשימה ועל כן מצטברת הליחה. ילדים רבים, בייחוד תינוקות וילדים בגיל הרך וגם זקנים מתקשים להוציא את הליחה, ולכן הליחה עלולה להצטבר במערכת הנשימה העליונה, להפריע לילד במצב שכיבה ובעיקר בשנת לילה סדירה ולהגיע עד מצב של הקאה שמשחררת את הליחה החוצה ומקלה בדרך כלל על המשתעל.
הטיפול בשיעולים כרוניים /שיעולים שנוטים לחזור על עצמם/ שיעולים שנוטים להסתבך לקשיי נשימה או דלקות ריאות, מחייב התערבות של הומאופת מוסמך על מנת להתאים את התרופה המערכתית האישית לכל אחד, אולם לעיתים קרובות מופיעים השיעולים כתופעות חד פעמיות מציקות מאוד שעלולות להתפתח לתופעות מסובכות יותר אם לא מטפלים בהן כראוי ובזמן.
תרופות הומאופתיות:
ARNICA : שיעול נלווה לשפעת- אלים, מאומץ, מדגדג עם כאבים בכל הגוף.
אצל ילדים השיעול מחמיר בזמן בכי.
ACONITE- לתחילת השיעולים עם חום גבוה
ANTIMONIUM TARTARICUM: שיעול ליחתי, מרעיש, החזה מלא בליחה ושומעים את הליחה עולה ויורדת בזמן השיעול עם קושי להוציאה. חולשה וחיוורון. אכילה וכעס מחמירים את השיעול כמו גם שעות הלילה. רוגז ועצבנות עם התנגדות למגע.
הלשון עטופה בריר לבן.
COCCUS CACTI: כמויות גדולות של ליחה לבנה, צמיגה. שיעול מדגדג, עוויתי וקצר היוצר חוטי ליחה צמיגיים שנפלטים מהפה, בעיקר בבוקר. הקלה באוויר קר ומאוכל ומשקאות קרים.
PULSATILLA: ליחה צהובה צמיגה. שיעול נלווה לאלרגיה, התקררות או אסטמה. השיעול מחמיר בלילה בשכיבה. תחושת מסכנות, ילדים שנצמדים להורה ובוכים הרבה. הטבה באוויר הפתוח.
CHAMOMILLA: שיעול אצל ילדים בזמן בקיעת שיניים. בליווי עצבנות והתנהגות קשה.

תרופות טבעיות:
• סירופ בצל ודבש(טוב גם לדלקות גרון)/ לערבב בקערית: כף שמן זית, כף דבש, כף אלכוהול (70%,ארק/ וויסקי) לחמם קלות, ולמרוח על בית החזה אחרי מקלחת חמה, ללבוש גופיה חמה ולהיכנס למיטה/ שמן רבנסרה למריחה על בית החזה והגב(1 טיפה בכף שמן בסיס)/ לבשל עלי מרווה במים. לכסות את הראש במגבת מעל הסיר ולנשום את האדים. לשתות מהמרתח חצי כוס ביום. (יעיל גם לכאבים בבית החזה, להצטננות ולדלקות גרון)/ חליטות: עלי זוטה לבנה/ מליסה/ פרחי סמבוק/ טימין/ ג'ינג'ר עם לימון ודבש/ כוס מיץ אשכוליות עם כפית דבש- 2-3 ביום/ להניח חצי בצל מתחת למיטה בלילה/ מיץ מחבושים מבושלים/ שמן קצח לבליעה 2-3 כפיות ביום/ ויטמין c + אבץ + אכניצאה/ סירופים טבעיים לכיוח (נמכרים בבתי המרקחת ללא מרשם רופא).

מאכלים מייצרי ליחה שרצוי להימנע מהם:
בוטנים ומוצרים מבוטנים/ מוצרי חלב(מקררים ולחים, נוטים לשקוע)/ בננות/ ממתקים ומשקאות ממותקים/מוגזים/ מזונות משומרים, צבעי מאכל, אבקות מרק למיניהן(מונוסודיום גלוטומט).

התכנים המוזכרים לעיל הינם חומר עיוני בלבד ואינם מספקים תחליף לחוות דעת מקצועית ולהתייעצות עם רופא.

חדשות אילת

תגובות

הוסף תגובה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה לתנאי השימוש