פרסומת
דלג

ראשונות - פיתגורס - פלאפל דג

מאת: אביבה דקל ● צילום: חיים דוד ● 13/3/2019 09:07 ● מה נשמע 591
הרעיון לפתוח את המקום המיוחד הזה נולד לילה אחד כאשר לגיא, בעל המקום, היתה הברקה שפיתגורס זו משוואה ובעצם כתוב שם פיתה. ומאחר שרצה להביא משהו חדש לעיר בשטח הקולינרי, בחר גיא להגיש את המנות שלו בהתאם לטרנד החדש בתפריט שכולו מורכב ממנות שהן פיתות שף הממולאות במאכלים מיוחדים ולא שגרתיים
ראשונות - פיתגורס - פלאפל דג

 

על המקום

 


הרעיון לפתוח את המקום המיוחד הזה נולד לילה אחד כאשר לגיא, בעל המקום, היתה הברקה שפיתגורס זו משוואה ובעצם כתוב שם פיתה. ומאחר שרצה להביא משהו חדש לעיר בשטח הקולינרי, בחר גיא להגיש את המנות שלו בהתאם לטרנד החדש בתפריט שכולו מורכב ממנות שהן פיתות שף הממולאות במאכלים מיוחדים ולא שגרתיים. יש פיתות רגילות ויש שפיץ שהוא בעצם חצי מנה. הרעיון שלו היה שהעיצוב של המקום יתכתב עם משפט פיתגורס והמשולש שלו. שהמוטיבים במקום יהיו  משולשים – המנורות משולשות, על הקירות  משולשים– משולשים בכל מקום. המעצב אור אריכא הרים את הכפפה ועיצב מקום שהוא כולו משולשים.
בתפריט: דג מרוקאי, פלאפל דג, מינוט סטייק, שקדי עגל ומנה צמחונית של במיה, ביצה, חציל ועשבי תיבול – והכל בפיתה או בשפיץ. הבעלים ממליצים לטעום את המנות בשפיצים, כדי שתוכלו ליהנות ממגוון של חצאי פיתות ולטעום כמה שיותר טעמים בארוחה אחת, ומבטיחים כאן להפתיע כל הזמן עם מנות חשות ומרעננות שיתנו טעם להגיע לפיתגורס שוב ושוב. ביום שישי הדג המרוקאי מוגש בתוך חלה!
יש מקומות ישיבה בפנים ובחוץ, ניתן לשבת על הבר או במרפסת המוצלת ואפילו בנו במקום במת ישיבה מדליקה וצעירה. 

מחירי המנות נעים החל מ-15 שקלים ועד 38 שקלים, וניתן ליהנות מ- 1/3 בירה בחבית ב-12 ש"ח ו1/2- בירה חבית ב-18 ש"ח.
כתובת: שד' האלמוגים 88, מול מרכז רזין.
פתוח: ימים א'-ד'  11:30-21:00, יום חמישי 11:30-22:30 ושישי 11:30 עד שעה לפני כניסת השבת.
טלפון להזמנות ומשלוחים: 08-6223342
המקום כשר בכשרות רבנות אילת.

 

הבעלים

 

בעלי פיתגורס הם גיא עדי ולימור, זוג צעיר ומאורס המתכנן להתחתן השנה.
גיא, בנו של אהרון, הבעלים של המפלט האחרון באילת, הגיע מהמטבח של המפלט. כל חייו סבבו סביב המטבח. 

מה הכי אוהבים לאכול?
"כל מה שקשור לים". 

מה לא אוהבים לאכול?
"כרוב ממולא ורגל קרושה".
הכי קינוח שיש?(מוסכם על שניהם): "סופלה ערמונים".

 

המצרכים הדרושים לקבלת תערובת הפלאפל:

 


1/2 קילו דג בורי טרי
1/2 קילו חומוס מותפח (מים עם סודה לשתיה- 12 שעות לפחות)
3 פלחים שלמים של לימון כבוש ללא חרצנים
1/2 בצל 
1 פלפל חריף 
צרור פטרוזיליה

אופן ההכנה:
לטחון את כל המצרכים יחדיו לקבלת תערובת חלקה.
לאחר הטחינה להוסיף תבלינים ולערבב:
1/2 כפית כמון
1/2 כפית פלפל לבן
1 כפית מלח
ומלא מלא אהבה!!!!
 יוצרים כדורים ומטגנים בשמן עמוק.


חדשות אילת - ערב ערב באילת

בשליחת תגובה אני מסכים/ה לתנאי השימוש